Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

O γιoς θα καταβάλλει μηνιαία διατροφή στον πατέρα, με απόφαση δικαστηρίου

Ανθυποπλοίαρχος θα πρέπει να δίνει κάθε μήνα στον πατέρα του 900 ευρώ όπως αποφάσισε το μονομελές πρωτοδικείο.

Το τμήμα ασφαλιστικών μέτρων δικαίωσε τον ηλικιωμένο πατέρα του ανθυποπλοιάρχου, που προσέφυγε στην Δικαιοσύνη ώστε να εξασφαλίσει από το μοναδικό του παιδί χρήματα που του είναι απολύτως αναγκαία για να ζήσει.

Ο πατέρας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί ενώ ο γιός του τον έδιωξε απο το σπίτι του. Απο τότε φιλοξενείται στα σπίτια αδελφών του και χρειάζεται κάθε μήνα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη περίπου 2000 ευρώ. Η σύνταξη του, μαζί με το ΕΚΑΣ, φθάνει στο ποσό των 680 ευρώ, ενώ ο γιος του κερδίζει τουλάχιστον 5000 ευρώ τον μήνα από την μόνιμη εργασία του.

Με την προσφυγή του ο ηλικιωμένος ζητούσε την καταβολή διατροφής ύψους 2000 ευρώ τον μήνα από τον γιό του. Τελικά το δικαστήριο με την απόφαση του κρίνει ότι ο γιος μπορεί να δίνει 900 ευρώ κάθε μήνα στον πατέρα του. Ποσό που δεν θέτει σε κίνδυνο τη διαβίωση τη δική του και της οικογένειάς του.

Σύμφωνα μάλιστα με την δικαστική απόφαση ο γιός υποχρεώνεται να καταβάλλει τη διατροφή μέσα στο πρώτο τριήμερο κάθε μήνα. Αν καθυστερήσει θα πρέπει να πληρώσει και το νόμιμο τόκο.

Στο σκεπτικό του το δικαστήριο επικαλείται τις σχετικές διατάξεις του Αστικού Κώδικα που προβλέπουν την υποχρέωση διατροφής τέκνου προς τον άπορο γονέα του, όταν το ίδιο είναι οικονομικά εύπορο και δεν τίθεται σε κίνδυνο η διαβίωση του.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε