Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο καιρός της Καθαράς Δευτέρας

ΦΩΤΟ  EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Συννεφιά αλλά και αρκετό αεράκι για το πέταγμα του αετού προβλέπει για σήμερα Κ. Δευτέρα η ΕΜΥ. Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη. ‘Ολες οι εκδηλώσεις. Ανοιχτή έως τη μια η Βαρβάκειος.

Στο Λόφο του Φιλοπάππου, στην Ακαδημία Πλάτωνος, στο Λόφο Λαμπράκη και στο Αλσος ΚΑΠΑΨ θα γιορτάσουν οι αθηναίοι την Καθαρά Δευτέρα.

Στο Λόφο του Φιλοπάππου οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τις 10:00 το πρωί, ενώ στην Ακαδημία Πλάτωνος, στο Λόφο Λαμπράκη και στο Αλσος ΚΑΠΑΨ θα ξεκινήσουν από τις 11:00 το πρωί.

Θεσσαλονίκη

Στις 10:00 το πρωί οι Θεσσαλονικείς θα συγκεντρωθούν στο άλσος του Κέδρινου Λόφου (πλατεία Τσάτρα), για την κεντρική εκδήλωση της ημέρας αυτής, με τη συμμετοχή μουσικοχορευτικών παραδοσιακών συγκροτημάτων και οργάνων του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Δήμου Αγίου Παύλου και Πολιτιστικών Συλλόγων.

Στους δημότες θα διανεμηθούν παραδοσιακά εδέσματα, όπως λαγάνες, χαλβάδες, καθώς και χαρταετοί, προκειμένου να αναβιώσει το πατροπαράδοτο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας.

Στο πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετέχουν το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, χορευτικά συγκροτήματα του Γ΄ Δημοτικού Διαμερίσματος και του Δήμου Αγίου Παύλου.

Γιορτή διοργανώνεται στις 10:30 και στο άλσος Κρυονερίου (δίπλα από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου). Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης, παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα, μασκαράδες, ξυλοπόδαροι, ενώ στους παρευρισκομένους θα προσφερθούν λαγάνες, χαλβάς, φασόλια, ελιές, ταραμάς και θα διανεμηθούν χαρταετοί.

Όσοι παρευρεθούν στο Αλσος της Νέας Ελβετίας θα απολαύσουν τη μουσική του παραδοσιακού συγκροτήματος «Τα Χάλκινα της Γουμένισσας».

Πειραιάς

Στην πλαζ της Φρεαττύδας θα γιορτάσουν οι πειραιώτες την κ. Δευτέρα με μουσική, παραδοσιακό φαγητό, κρασί, πέταγμα χαρταετών.

Εκδηλώσεις με μουσική, χορό και σαρακοστιανά εδέσματα διοργανώνουν επίσης ο Δήμος Γλυφάδας (στη θέση Πατητήρι στην Ανω Γλυφάδα), το Μαρούσι (στο Ψαλίδι), το Περιστέρι (στο Αλσος της περιοχής), η Κηφισιά (στο πάρκο της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου), ο Δήμος Ζωγράφου (στη θέση Γουδή).

Αναλυτική πρόγνωση καιρού

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά για το ιόνιο, τα ηπειρωτικά καθώς και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού αιγαίου προβλέπει η ΕΜΥ.

Γρήγορη βελτίωση του καιρού αναμένεται από τα δυτικά.

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια και χιονια στα ορεινά και σε πεδινές περιοχές της δυτικής κυρίως Μακεδονίας. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από μείον 02 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από μείον 03 έως 05.

Νησιά ιόνιου, ήπειρος, δυτική στερεα, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιονια στα ορεινά της ηπείρου και της δυτικής στέρεας αλλά και σε περιοχές της ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.
 Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο ιόνιο 7 με 8 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 05 έως 14 βαθμούς κελσιου. Στην ήπειρο κατά τόπους από μείον 03 έως 06.

Θεσσαλία, ανατολική στερεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Τις πρωινές ώρες νεφώσεις με βροχές, πιθανώς καταιγίδες και χιονια στα ορεινά και πιθανώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί.
 Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
 Θερμοκρασία: από 02 έως 14 βαθμούς κελσιου. Στη Θεσσαλία από μηδέν (00) έως 10 βαθμούς.

 Κυκλάδες, Κρήτη

Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στις Κυκλάδες τις πρωινές ώρες.
 Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
 Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς κελσιου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια όπου τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.
 Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 11 έως 18 και στα βόρεια έως 14 βαθμούς κελσιου.

   
 Αττική

Συννεφιά το πρωί αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί.
 Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
 Θερμοκρασία: από 06 έως 14 βαθμούς κελσιου.

 Θεσσαλονίκη

νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιονια στα ορεινά, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.
 Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
 Θερμοκρασία: από 04 έως 09 βαθμούς κελσιου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Νομός Εβρου

                                    Πως θα διαλέξετε σαρακοστιανά

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε