Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ο καιρός της Μ. Εβδομάδας – Με τι καιρό θα σουβλίσουμε;

Με βροχές και καταιγίδες θα κυλήσει η Μ. Εβδομάδα, ενώ ο οβελίας μπορεί φέτος να ψηθεί υπό βροχή. Διαβάστε όλη την πρόγνωση του καιρού αναλυτικά στο Newsit

Νεφώσεις με βροχές στα δυτικά, κεντρικά και νότια αναμένονται την Κυριακή των Βαϊων ενω σποραδικές καταιγίδες θα πέσουν το απόγευμα στα νότια. Οι άνεμοι θα πνεουν βορειοανατολικοί ενω στο Αιγαίο θα πνέουν τοπικά 8 μποφόρ. παράλληλα θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας.

Η αναλυτική πρόγνωση για την Κυριακή των Βαϊων

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 04 έως 15 βαθμούς Κέλσιου.

Σε νησιά Ιονίου, Ηπειρο, δυτική Στερά και δυτική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές βροχές που από το μεσημέρι στα νότια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Από το βράδυ και από τα βόρεια βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν 5 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο και τον πατραϊκό 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κέλσιου. Στην Ηπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές βροχές που το απόγευμα στην ανατ. Στερεά και την ανατ. Πελοπόννησο θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Στα Κύθηρα τοπικά 8 μποφόρ
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 15 βαθμούς Κέλσιου. Στη Θεσσαλία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται τοπικές βροχές που από το απόγευμα στις Κυκλάδες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 και από το βράδυ βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κέλσιου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα  αναμένονται τοπικές βροχές. Το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ. Στα νότια ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς Κέλσιου.

   
Στην Αττική προβλέπονται τοπικές βροχές που το απόγευμα θα ενταθούν και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και από το βράδυ 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 09 έως 14 βαθμούς Κέλσιου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με ανατολικούς ανέμους 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 14 βαθμούς Κέλσιου.

Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα

Συννεφιασμένος ο καιρός και τη Μεγάλη Δευτέρα με σποραδικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στις ίδιες περιοχές μπορεί να σημειωθούν και καταιγίδες σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Ο καιρός επιδεινώνεται από το μεσημέρι και μετά. Θα έχουμε νεφώσεις σε όλη την ηπειρωτική χώρα και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Χιόνια περιμένουμε στα βόρεια της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν με ένταση μέχρι και οκτώ μποφόρ.

Τη Μεγάλη Τρίτη, θα έχουμε νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Από το μεσημέρι ο καιρός θα επιδεινωθεί και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά ωστόσο οι άνεμοι δεν κοπάζουν και θα πνέουν με ένταση ως οκτώ μποφόρ στα πελάγη.

Βροχές και καταιγίδες θα έχουμε και την Μεγάλη Τετάρτη, στα ηπειρωτικά της χώρας. Σε όλη τη χώρα ωστόσο ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με τη θερμοκασία σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά. Τα νέα δεν είναι καλά για όσους προγραμματίζουν να ταξιδέψουν καθώς οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν πολύ ισχυροί ως οκτώ μποφόρ.

Μικρή βελτίωση θα παρουσιαστεί σύμφωνα με τη μέχρι τώρα ενημέρωση από την ΕΜΥ από τη Μ. Πέμπτη και θα συνεχιστεί και τη Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο. Ο καιρός θα καθαρίσει στα ηπειρωτικά και πάλι ωστόσο προβλέπονται κατά τόπους βροχές ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει κατά δύο με τρεις βαθμούς. Σε ορισμενες περιοχές θα φτάσει και τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Βελτιωμένος κατά τόπους προβλέπεται ο καιρός και για την Κυριακή του Πάσχα, χωρίς ωστόσο να λείπουν οι προβλέψεις για βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά.

Αναλυτική ενημέρωση για τον καιρό από την ιστοσελίδα του Newsit

Διαβάστε ακόμη: 
Τα πιο ωραία πασχαλινά έθιμα από όλη την Ελλάδα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε