Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Σφοδρή κακοκαιρία σε όλη τη χώρα

ΦΩΤΟ - ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ - ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Έκτακτη ανακοίνωση από την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας με οδηγίες για να προφυλαχθείτε!
– Η χειρότερη μέρα σήμερα, αφού ο καιρός θα χαλάσει πολύ και στην Αττική
– Διαβάστε αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία
– Χάος στους δρόμους της Κεφαλονιάς – Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το νησί!
– Εγκλωβίστηκαν οδηγοί από τα ορμητικά νερά και χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική σε περισσότερες από 90 περιπτώσεις!
– Φωτογραφίες και βίντεο από τις δραματικές στιγμές στην Κεφαλονιά

Ο καιρός μας δείχνει από σήμερα τα δόντια του και μάλιστα για τα καλά! Σήμα κινδύνου για την κακοκαιρία, αφού το επόμενο τριήμερο αναμένεται να είναι εξαιρετικά δύσκολο. Η κακοκαιρία θα πλήξει και πάλι τις περισσότερες περιοχές της χώρας με τον καιρό να δυσκολεύει τις μετακινήσεις.

Την ίδια ώρα, η Κεφαλονιά μετράει τις πληγές της από την χθεσινή σφοδρή κακοκαιρία και το νησί βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης!
Στην κατεύθυνση αυτή, η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας έχει εκδώσει ειδική ανακοίνωση με την οποία καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να πάρουν προφυλάξεις αν βρίσκονται στις περιοχές που θα χτυπήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Πιο αναλυτικά σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ:
Για σήμερα, Σάββατο, θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και σε όλα τα Ηπειρωτικά (εκτός της Θράκης) και πιθανόν στα δυτικά της Κρήτης και τις Δυτικές Κυκλάδες.

Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στα δυτικά και στην Πελοπόννησο και θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Το βράδυ στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Στερεά, την Εύβοια, την Κρήτη και τις Κυκλάδες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν ή θα σταματήσουν.
Μέχρι το βράδυ στο “μάτι” της καταιγίδας και η Αττική.
Την Κυριακή, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην Μακεδονία και πιθανόν μέχρι νωρίς το πρωί στις Σποράδες και την Θεσσαλία.

Δραματικές ώρες στην Κεφαλονιά!

Παράλληλα, χάος επικρατούσε στην Κεφαλονιά από το απόγευμα της Παρασκευής εξαιτίας του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που έπληξε το νησί από νωρίς το μεσημέρι.

Η δύσκολη αυτή κατάσταση ανάγκασε τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Παναγή Δρακουλόγκωνα, να ζητήσει να κηρυχθεί η Κεφαλονιά σε κατάσταση εκτάκτου Ανάγκης!
Όπως αναφέρει το inkefalonia.gr, το αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος και το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τους τρεις επόμενους μήνες.
Η δυνατή νεροποντή που ξεκίνησε στις τρεις το μεσημέρι της Παρασκευής, κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να μετατρέψει τους δρόμους σε ορμητικά ποτάμια που παρέσυραν στο διάβα τους αυτοκίνητα, τραπέζια, καρέκλες και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους.
Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε οδηγούς από τα αυτοκίνητά τους ενώ προβλήματα υπάρχουν στις περισσότερες περιοχές του νησιού με τις κατολισθήσεις να έχουν κλείσει αρκετούς δρόμους.
Στην Πύλαρο, η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη, ενώ πολλά προβλήματα υπάρχουν στον Καραβόμυλο, στον Κούταβο, στα Χελμάτα, ενώ κλειστή στη διέλευση οχημάτων όπως μάθαμε είναι και η Κρανιά.



ΦΩΤΟ Facebook - Eleni Hioni
ΦΩΤΟ Facebook - Eleni Hioni
Ο δρόμος στα Σπάσματα στο αεροδρόμειο έχε κοπεί - ΦΩΤΟ από το inkefalonia
ΦΩΤΟ από το inkefalonia

Δείτε το βίντεο που ανέβηκε νωρίτερα στο facebook:

 

Pai to.argostoli

Posted by Ervis Mico Sterio on Friday, September 25, 2015

Την κατάσταση επιβάρυνε ακόμα περισσότερο η διακοπή ρεύματος τόσο στην Κεφαλονιά όσο και στην Ιθάκη.
Η διακοπή κράτησε για περίπου τέσσερις ώρες.
Το ρεύμα επανήλθε στις επτά το απόγευμα στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη, οπότε σταμάτησε και η βροχή, με τα προβλήματα ωστόσο να παραμένουν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ – Με πληροφορίες από inkefalonia.gr και kefaloniapress.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε