Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο καύσωνας έφτασε – Έως 38 βαθμοί σήμερα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Καυτή θα είναι η εβδομάδα, με το θερμόμετρο να φτάνει την Τρίτη τους 39 και πιθανόν τους 40 βαθμούς Κελσίου!

Στους 40 βαθμούς Κελσίου θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες, καθώς το πρώτο κύμα καύσωνα φτάνει στη χώρα μας.

Από την Τρίτη, όμως, το κύμα καύσωνα γίνεται εντονότερο, καθώς ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή θα είναι το σκηνικό του καιρού την Τετάρτη και την Πέμπτη, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται στους 39 βαθμούς Κελσίου.

Μικρή ανάσα δροσιάς αναμένεται από την Παρασκευή, οπότε η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση.

Διαβάστε τις συμβουλές για να προφυλαχθείτε από τον καύσωνα.

Πιο αναλυτικά για σήμερα Δευτέρα: 

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα υα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν 2-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 βαθμούς.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική στερεα και τη δυτική Πελοπόννησο ενδεχεται να σημειωθούν καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν 2-4 μποφόρ και στα νότια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 βαθμούς κελσιου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική στερεα, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι καλός και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια τοπικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 βαθμούς. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος, με βορειοδυτικούς ανέμους 3-5 μποφόρ και θερμοκρασία μέχρι 33 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς κελσιου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι καλός, με μεταβλητούς ανέμους 2-4 μποφόρ και θεμροκρασία μέχρι 37 βαθμούς. 

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται το μεσημέρι και το απόγευμα τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς. 

Θερμοκρασία στους 40 

Ο καιρός την Τρίτη θα είναι γενικά άιθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα καταιγίδων στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπεριωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους 39 και πιθανώς τους 40 βαθμούς κελσίου.

Το μεσημέρι της Τετάρτης αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά και υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Για την Πέμπτη και την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθρθιος καιρός ενω το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα καταιγίδων στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια απο την Παρασκευή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε