Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ο «κόκκινος» Ντάνι και ο λόρδος Βύρων…

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ υποστηρίζει με έμφαση ότι ΔΝΤ και Ευρωπαίοι δανειστές ,ούτε λίγο,ούτε πολύ μας εκβιάζουν…

Η εμμονή του πρώην «κόκκινου» και νυν «πράσινου» Ντάνι Κον Μπεντίτ με τους ελληνικούς εξοπλισμούς,προκάλεσε την ευγενική απάντηση του υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου,ο οποίος κάλεσε τον πρώην επαναστάτη του γαλλικού Μάη του 68 και νυν επικεφαλής των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο να…χαλαρώσει:δεν αγοράζουμε όπλα. Προς το παρόν βεβαίως…

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ υποστηρίζει με έμφαση ότι ΔΝΤ και Ευρωπαίοι δανειστές ,ούτε λίγο,ούτε πολύ μας εκβιάζουν για να κρατήσουν τις κάνουλες του δανεικού χρήματος ανοιχτές. Άκρως σοβαρή επισήμανση η οποία όμως δεν μπορεί σε καμμία περίπτωση να αποδειχτεί με ντοκουμέντα. Μόνο ενδείξεις υπάρχουν,αλλά όσο ισχυρές κι αν είναι αυτές δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν τα όσα λέει ο «κόκκινος» Ντάνι.

Ο υπουργός Άμυνας στην απάντησή του διαβεβαιώνει ότι τον τελευταίο χρόνο δεν έχει ανοίξει ούτε ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα και ότι καταβάλονται μεγάλες προσπάθειες για να κλείσουν και οι παλαιότερες αγορές στις οποίες είχε προχωρήσει η Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι από το 2005,όταν η κυβέρνηση Καραμανλή προχώρησε στην αγορά 30 μαχητικών αεροσκαφών F-16,άλλη αγορά δεν έχει γίνει. Ούτε καν ανταλλακτικά δεν έχουν αγοραστεί.

Αλήθεια όμως είναι επίσης,ότι μέσα στο Νοέμβριο θα δώσουμε 300 εκατομμύρια ευρώ στους Γερμανούς,για να μας ναυπηγήσουν δύο ακόμη υποβρύχια τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ. Το ποσό που θα πληρώσουμε ,θα φθάσει το 1 δις και αν προσθέσουμε και τα χρωστούμενα για τα τέσσερα υποβρύχια που ακόμη δεν έχουμε παραλάβει ,τότε πάμε στο 1,5 δις.Η Γερμανία ως γνωστόν παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιχείρηση διάσωσής μας…

Ζωντανή παραμένει η παραγγελία έξι φρεγατών τύπου Fremm, από τη Γαλλία του Νικολά Σαρκοζί. Ένα ναυπηγικό πρόγραμμα μαμούθ,το οποίο αν υλοποιηθεί θα προσεγγίσει τα 6 δις ευρώ. Αν θυμόμαστε καλά και η Γαλλία έχει σημαντικό ρόλο στην διάσωσή μας.Πόσες πιθανότητες έχει να υλοποιηθεί; Πολλές. Γιατί η υλοποίηση αυτού του προγράμματος έχει άμεση σχέση με την επιβίωση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά τα οποία μόλις αγόρασε η Άμπου Ντάμπι Μαρ,με την προοπτική όμως ότι θα υπάρχει δουλειά. Και εγγυημένη δουλειά ως γνωστόν μόνο το ΠΝ ,δίνει…

Αναφέρουμε μόνο τα χειροπιαστά εξοπλιστικά προγράμματα κι όχι όσα απλά «σέρνονται»:μαχητικά αεροσκάφη για τα οποία ενδιαφέρονται γερμανοί,γάλλοι και αμερικανοί,για παράδειγμα.

Όλα αυτά είναι ενδείξεις. Οι λεπτομέρειες που μας βάζουν σε κάποιες σκέψεις,είναι οι πολύ διακριτικές επισκέψεις των ελεγκτών της τρόϊκας στο Πεντάγωνο. Αυτή τη διακριτικότητα μόνο όταν περνάνε τη πύλη του Πενταγώνου τη δείχνουν.
Ωστόσο υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος,με τη μανία του «κόκκινου» Ντάνι για τους ελληνικούς εξοπλισμούς.
 
Οι Έλληνες ενθουσιαζόμαστε και απογοητευόμαστε εύκολα,με την εναλλαγή των συναισθημάτων να είναι αστραπιαία. Τα τελευταία 24ωρα,περισσεύουν οι έπαινοι και τα μπράβο για τα όσα είπε ο κ.Κον Μπεντίτ στο Ευρωκοινοβούλιο. Ν΄ αγιάσει το στόμα του του ανθρώπου,αλλά η παρέμβασή του θα ήταν ολοκληρωμένη αν έκανε μια απλή αναφορά στους θηριώδεις εξοπλισμούς της γειτονικής Τουρκίας εξαιτίας των οποίων η Ελλάδα βρίσκεται διαρκώς στην ανάγκη να εξοπλιστεί.

Όσο για όσους ανέλαβαν να παρουσιάσουν τον «κόκκινο» Ντάνι περίπου ως το σύγχρονο Λόρδο Βύρωνα,καλό θα είναι να θυμηθούν ότι ο ίδιος άνθρωπος είχε ταχθεί φανατικά υπέρ των βομβαρδισμών και του οριστικού διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας,αλλά και υπέρ του σχεδίου Ανάν,το οποίο ο κυπριακός λαός είχε απορρίψει στο δημοψήφισμα με «σταλινικό» ποσοστό. Μην μας διαφεύγει,ότι ακόμη και ο λόρδος Βύρωνας έχει «κατηγορηθεί» από αιρετικούς της ιστορίας για εμπόριο όπλων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε