Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ο κομμωτής του…. Γιώργου!

EUROKINISSI
Μπορεί να μην έχει και τα πλούσια μαλλιά όμως και ο πρωθυπουργός θέλει το κουρεματάκι του! Και όχι όπου κι όπου φυσικά. Άλλοι κουρεύονται στα “αλώνια”, λόγω κρίσης, και άλλοι στα…σαλόνια!

Ο Βαγγέλης Χατζής,43 ετών,δεν είναι ένας συνηθισμένος hair stylist, αγαπημένος φίλος εκατοντάδων γυναικών και ανδρών,ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και πολιτικοί,κοσμικοί,τηλεοπτικά πρόσωπα και κυρίως πλούσιοι. Διαθέτει διώροφο κομμωτήριο στο Ψυχικό, μισεί όπως λέει τη δημοσιότητα,αποφεύγει τις συνεντεύξεις,διατηρεί με θρησκευτική ευλάβεια το…απόρρητο των πελατών του (περίπου όπως οι γιατροί το ιατρικό απόρρητο) και ίσως είναι ο μοναδικός άνθρωπος στην Ελλάδα που κάνει πράξη το…haircut στον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου.
 
Τα τελευταία 15 χρόνια ο κ.Χατζής κουρεύει τον σημερινό Πρωθυπουργό και περιποιείται τα μαλλιά της συζύγου του κυρίας Αντας Παπανδρέου, καθώς και της κόρης τους Μαργαρίτας.
 
Σε αντίθεση με άλλους ηγέτες και πολιτικούς, ο κ. Παπανδρέου δεν φαίνεται να δίδει και ιδιαίτερη σημασία στο κούρεμα που κάνει, φυσικά δεν έχει και πάρα πολλά μαλλιά. Αυτός είναι και ο λόγος που ποτέ δεν ζητεί να έχει κούρεμα σε ειδικό priv χώρο, τον οποίο διαθέτουν πολλά κομμωτήρια που περιποιούνται την κόμη των επωνύμων και των ισχυρών.
 
Ο κ. Χατζής δεν έχει καμία σχέση με τους κομμωτές ή τους κουρείς που οι περισσότεροι γνωρίζουν. Με το που θα μπεις στο κομμωτήριό του, έχεις την εντύπωση ότι μπαίνεις σ΄ ένα… club. Δυνατή μουσική, εντυπωσιακός φωτισμός, ωραία κορίτσια, πελάτες με επώνυμα και πανάκριβα ρούχα, τσάντες και παπούτσια, και… σαμπάνιες. Το προσωπικό παραμένει αυστηρά ντυμένο στα μαύρα. Την παραμονή των Χριστουγέννων στην είσοδο του κομμωτηρίου, στο οποίο εργάζονται συνολικά 35 άτομα, υπήρχαν δεκάδες σαμπάνιες, που προσφέρονταν από ωραίες παρουσίες με τη συνοδεία μιας «ελίτσας» γάλακτος τύπου Leonidas. Ολα αυτά βεβαίως δεν προσφέρονται κάθε ημέρα. Ηταν, βλέπετε, παραμονή των Χριστουγέννων.
 
«Εχω πολλούς επώνυμους πελάτες και δεν θέλω να αναφερθώ σε κανέναν» λέει ο κ. Χατζής, αποφεύγοντας επιμελώς να μιλήσει για αυτούς. Συνήθως τις γιορτινές ημέρες τους υποδέχεται με σταυρωτό σακάκι, φορώντας και παπιγιόν. Αρνείται να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση έχει σχέση με τους πελάτες του και κυρίως εάν πρόκειται για πολιτικούς: «Δεν θέλω να δημιουργήσω οποιοδήποτε πρόβλημα. Δεν θέλω ούτε φωτογραφίες ούτε δηλώσεις. Σέβομαι τους πελάτες μου. Είναι σαν να είμαι πλαστικός χειρουργός και να αποκαλύπτω τι είδους λίφτινγκ έκανα στους πελάτες μου » λέει.
 
Διατηρεί ωστόσο, όπως λέγεται, λεπτομερές πελατολόγιο και ορισμένοι συνεργάτες του αναφέρουν ότι εάν ο κ. Χατζής αποκαλύψει τα μυστικά κουρέματος των πελατών του ίσως ποτέ πια να μην τους δει ξανά στο πολυτελές κομμωτήριό του. Τι είδους μυστικά όμως; Με τρίχες ασχολείται ο άνθρωπος, όπως όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοί του κομμωτές. Με μια όμως διαφορά. Την τιμή. Υπάρχει ωστόσο τιμοκατάλογος και ο καθένας ή η καθεμία καθορίζει την απόφασή του τι θα κάνει. Οι πελάτισσες όταν τις ρωτήσεις συνήθως απαντούν: «50 ευρώ,λούσιμο-χτένισμα», ενώ η τιμή καθορίζεται ανάλογα με το τι θέλει να κάνει η πελάτισσα στα μαλλιά της.
 
Ο κ. Παπανδρέου όταν το επισκέπτεται, ευγενής όπως είναι, χαιρετάει πάντοτε τους πάντες, συμπεριλαμβανομένων των πελατών και των πελατισσών. Οι πελάτισσες είναι όμως όπως αποδεικνύεται αυτές που ξαφνιάζονται περισσότερο, αφού την ώρα εκείνη άλλες βρίσκονται στην καρέκλα με το σεσουάρ στο κεφάλι τους, άλλες (που κάνουν ανταύγειες) με τα ασημόχαρτα στα μαλλιά τους και άλλες στον λουτήρα (όλες απεριποίητες) και βλέπουν ξαφνικά τον κ. Παπανδρέου να εισέρχεται στο κομμωτήριο, με το γνωστό χαλαρό και άκρως προσιτό ύφος του, να κάθεται στη διπλανή με αυτές καρέκλα και να κουρεύεται. Ετσι απλά. Αλλωστε ο Πρωθυπουργός δεν θέλει και πολλή ώρα για να κουρευτεί. Πληρώνει ο ίδιος, περιμένει να πάρει την απόδειξή του και εν συνεχεία χαιρετά για άλλη μια φορά προσωπικό και πελάτες και αποχωρεί. Η κόρη τού πρωθυπουργικού ζεύγους Μαργαρίτα απλώς κάνει ένα γρήγορο χτένισμα χωρίς υπερβολές. Η κυρία Παπανδρέου δεν ξεχωρίζει από τις άλλες πελάτισσες του κομμωτηρίου.
 
Ο κ. Χατζής δεν θέλει με κανέναν τρόπο να στέλνει υπαλλήλους του σε σπίτια για περιποίηση μαλλιών. Δεν τον συμφέρει, λένε… Πριν από μερικά χρόνια λέγεται ότι ένας από τους κομμωτές του έφυγε και άνοιξε δικό του κομμωτήριο, μόλις ένα χιλιόμετρο από τον κομμωτή των ισχυρών.
 
Η κρίση ωστόσο δεν χτύπησε μόνο τα συνοικιακά κομμωτήρια (που πολλά έχουν κλείσει ή ετοιμάζονται να κλείσουν), χτύπησε και τα κομμωτήρια των celebrities. Το κομμωτήριο του κ. Χατζή για παράδειγμα έχει πτώση του τζίρου του κατά 10%. Ο ίδιος λέει ότι επιχειρεί να κρατήσει τις θέσεις εργασίας παρά την κρίση. Σε ερώτηση εάν υπήρξε μείωση τιμών ώστε να κρατήσει τους πελάτες του η απάντηση που έδωσε ήταν: «Δεν έγινε μείωση τιμών, αλλά θα ξεπεράσουμε την κρίση…».
 
Η ενόχληση του Μαξίμου
 
Οι ράμπο της Εφορίας που ελέγχουν όλα τα κομμωτήρια ελέγχουν και το κομμωτήριο του κ. Χατζή χωρίς να αποδίδουν και ιδιαίτερη σημασία στο εάν εκεί κουρεύεται και ο Πρωθυπουργός. Αρμοδίως όμως διαψεύδεται ότι ο κ. Παπανδρέου ή η σύζυγός του, ή ακόμα και η κόρη τους, πλήρωσαν υπερβολικό ποσό για μια επίσκεψη που έκαναν προσφάτως στο κομμωτήριο του κ. Χατζή στο Ψυχικό. Συνεργάτες του κ. Παπανδρέου σημείωναν και την ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου για όσα είχαν «διαρρεύσει» ότι δήθεν ο Πρωθυπουργός, η σύζυγός του και η κόρη τους πλήρωσαν ένα υπερβολικό ποσό για κούρεμα και χτένισμα: «Είναι φτηνό αστείο» λέει ο ίδιος χαμογελώντας.
 
Δεν είναι ωστόσο ο κ. Χατζής από τους κομμωτές που επισκέπτονται τις οικίες των πελατών τους για να τους περιποιηθούν την κόμη. Είτε κάποιος είναι Πρωθυπουργός, είτε κοσμικός, είτε γενικά επώνυμος (με την ευρεία έννοια της λέξης) και θέλει κούρεμα ή χτένισμα, κατά τον κ. Χατζή, πρέπει να κλείσει ραντεβού και να πάει ο ίδιος στο κομμωτήριό του. Εάν ο πελάτης του επιμένει να πάει κομμωτής ή κομμώτρια στο σπίτι τότε ο κ. Χατζής αρνείται. Ο ίδιος αναφέρει ότι δεν στέλνει σε σπίτια κομμώτριές του… Τι λένε όλοι αυτοί οι celebrities πελάτες όταν κάθονται στην «καρέκλα του Χατζή;» Ουδείς γνωρίζει, αφού τα «πιστολάκια» κάνουν φασαρία και η μουσική τις πιο πολλές φορές είναι αρκετά δυνατή.
 
 
Κούρεμα στο αεροπλάνο
 
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπιλ Κλίντον«κατηγορήθηκε» από πολλά αμερικανικά ΜΜΕ ότι προκάλεσε στις 23 Μαρτίου του 1993 αρκετή καθυστέρηση σε πολλά αεροσκάφη σε αεροδρόμιο της Ουάσιγκτον επειδή ο προσωπικός του κομμωτής περιποιούνταν τα μαλλιά του μέσα στο «Αir Force Οne».Το προεδρικό αεροσκάφος δεν απογειωνόταν εάν πρώτα δεν έφευγε ο κουρέας από το αεροσκάφος.
 
Στα χέρια της Κάρα
 
Η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών κυρία Μισέλ Ομπάμα προτιμά όταν βρίσκεται στη Νέα Υόρκη το κομμωτήριο της κυρίας Κάρα Γεωργιοπούλου, συζύγου του ελληνοαμερικανού εφοπλιστή κ.Πίτερ Γεωργιόπουλου.
 
 
Τρίχες και βόμβες
 
Γνωστό είναι το ανέκδοτο που συνοδεύει ένα κούρεμα του Γουίνστον Τσόρτσιλ στη διάρκεια του βομβαρδισμού του Λονδίνου από τα εκτοξευόμενα γερμανικά V-2 μη επανδρωμένα αεροσκάφη. O κουρέας, λέγεται, ενώ κούρευε τον βρετανό πρωθυπουργό ανησύχησε,αφού οι βόμβες έπεφταν πολύ κοντά στο κουρείο του: «Μήπως θα πρέπει να διακόψουμε το κούρεμα και να πάτε για ασφάλεια στο καταφύγιο;»ρώτησε τον Τσόρτσιλ και αυτός ψύχραιμος του είπε:«Αυτοί άσε να κάνουν τη δουλειά τους και εσύ συνέχισε τη δουλειά σου».
 
Από την εφημερίδα “Βήμα της Κυριακής”
 
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε