Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ο κυκλώνας Γιάσι έφθασε στις ακτές της Αυστραλίας – Συναγερμός σε όλη τη χώρα

Ο κυκλώνας Γιάσι έφθασε στις ακτές της Αυστραλίας – Συναγερμός σε όλη τη χώρα

Περίπου 200 οικογένειες Ελλήνων από την ενορία του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστή, της πόλης Κερνς του βόρειου Κουίνσλαντ, εγκατέλειψαν τα σπίτια τους αφού πλησιάζει απειλητικά ο ισχυρότατος κυκλώνας Γιάσι.

Αυτό δήλωσε σήμερα στο “Νέο Κόσμο” ο ελληνορθόδοξος ιερέας, Κωνσταντίνος Τσάκαλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι κάτοικοι των παράκτιων περιοχών εγκαταλείπουν τις εστίες τους.

Ο Έλληνας ιερέας είπε ότι ήδη πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή και ο κυκλώνας πλησιάζει με 195 χιλιόμετρα την ώρα.

“Υπάρχει ένα κλίμα φόβου και πανικού γιατί περιμένουμε κάτι που δεν το έχουμε ξαναζήσει. Ήδη ο ουρανός σκοτείνιασε και υπάρχει αυτή η αίσθηση της καταστροφής” είπε ο ομογενής ιερέας.

Ο τροπικός κυκλώνας Γιάσι, η ένταση του οποίου έχει αναβαθμιστεί στη μέγιστη κατηγορία 5, έφτασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (τοπική ώρα) στη βορειοανατολική ακτή της Αυστραλίας, συνοδευόμενος από ισχυρούς ανέμους, οι οποίοι αναμένεται να μαίνονται για ώρες, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της Αυστραλίας.

“Το κεντρικό και καταστροφικό τμήμα του κυκλώνα Γιάσι άρχισε να σαρώνει την ακτή μεταξύ του Ίνισφεϊλ και του Κάρντουελ, προκαλώντας τεράστια κύματα”, προσθέτει σε ανακοίνωσή της η μετεωρολογική υπηρεσία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε