Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ καταγγέλλει την απόφαση του ιταλικού πρακτορείου που “τίναξε στον αέρα” τα ελληνικά ξενοδοχεία

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ καταγγέλλει την απόφαση του ιταλικού πρακτορείου που “τίναξε στον αέρα” τα ελληνικά ξενοδοχεία

“Μονομερή τροποποίηση των συναλλακτικών όρων, επικαλούμενο πολιτική αστάθεια προκειμένου να μην εκπληρώσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις, αποτελεί η ενέργεια του ιταλικού τουριστικού γραφείου Veratours SpA”.

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) Γιώργος Τσακίρης, σχετικά με ιταλικό τουριστικό γραφείο και την επιστολή του σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σχετικά με την αναστολή πληρωμών λόγω της πολιτική κατάστασης στην Ελλάδα και της ενδεχόμενης εξόδου της χώρας από τη ζώνη του ευρώ.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι επί μακρόν συνεργάτες των ξενοδοχείων (τουριστικοί πράκτορες) θα τιμήσουν στο ακέραιο τις συμφωνίες τους, μην επιχειρώντας να αποκομίσουν πρόσκαιρα οφέλη σε βάρος τόσο των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων, όσο και των τουριστών- πελατών τους που προσβλέπουν να περάσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα.

Οπως τονίζει στην παρέμβασή του ο Γιώργος Τσακίρης, “η χώρα μας αναδιαρθρώνει τα δημοσιονομικά της, προκειμένου να μετεξελιχθεί σε μια πιο ανταγωνιστική οικονομία μέσα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό όμως που δεν αλλάζει είναι η απαράμιλλη φυσική της ομορφιά, η μοναδική της πολιτιστική κληρονομιά, ο μοντέρνος τρόπος ζωής, και η ζεστασιά της φιλοξενίας των ανθρώπων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιταλικός κολοσσός τουρισμού μας “πετάει” έξω από το ευρώ – Αναστέλλει όλες τις πληρωμές και τινάζει στον αέρα μεγάλα ελληνικά ξενοδοχεία

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε