Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο συγκλονιστικός διάλογος της Σούζαν Σάραντον με μία πρόσφυγα (ΦΩΤΟ)

Ο συγκλονιστικός διάλογος της Σούζαν Σάραντον με μία πρόσφυγα (ΦΩΤΟ)

Η διάσημη Χολιγουντιανή ηθοποιός και ακτιβίστρια, Σούζαν Σάραντον, δίνει σε καθημερινή βάση τα διαπιστευτήριά της πως είναι πρώτα από όλα άνθρωπος και μετά οτιδήποτε άλλο. Ο διάλογός της με μία μάνα τριών παιδιών που πάλεψε με τα κύματα για να αποφύγει τον θάνατο είναι ανατριχιαστικός.

Εδώ και αρκετές ημέρες η Σούζαν Σάραντον βρίσκεται στην χώρα μας και συγκεκριμένα στη Λέσβο. Παραμονές Χριστουγέννων έχουμε φτάσει και η ίδια προτιμά να βοηθά τους πρόσφυγες που φτάνουν καθημερινά στις ακτές του νησιού, παρά να ζει… ονειρεμένες γιορτές στη γενέτειρά της, την Αμερική.

Εκεί, δηλαδή, που εκατομμύρια άνθρωποι θα ονειρεύονταν να περνούν τις γιορτές. Εκείνη όμως όχι.

Η Σούζαν Σάραντον μεταφέρει καθημερινά τις εμπειρίες της από τη Μυτιλήνη, ενώ ένα post που έκανε σήμερα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook είναι συγκλονιστικό.

Η ίδια έχει δημοσιεύσει μία φωτογραφία που δείχνει αυτό που αποτελεί εδώ και μήνες καθημερινότητα για την Λέσβο. Μία βάρκα γεμάτη πρόσφυγες να πλησιάζει τις ακτές της.

Και γράφει στο κείμενό της: “Με ρώτησαν σήμερα στο Twitter γιατί οι πρόσφυγες φεύγουν από την πατρίδα τους. Φεύγουν για να αποφύγουν τον πόλεμο και τις θρησκευτικούς και εθνικούς διωγμούς. Ρώτησα μία πρόσφυγα μητέρα με τρία μικρά παιδιά που πάγωναν από το κρύο, λίγο μετά από ένα επικίνδυνο ταξίδι με βάρκα, πως μπόρεσε να φύγει χωρίς έναν άνδρα, έναν προορισμό ή μία εγγύηση και απάντησε: Φαντάσου να ζεις στον τρίτο όροφο ενός κτιρίου το οποίο καίγεται. Αν μείνεις ξέρεις πως θα πεθάνεις. Αν πηδήξεις υπάρχει μια πιθανότητα να επιζήσεις. Τι κάνεις; Πηδάς“.

 

I was just asked on Twitter why refugees are fleeing. They are fleeing war and religious and ethnic persecution. I asked…

Posted by Susan Sarandon on Monday, 21 December 2015

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε