Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ο τουρισμός κρατάει γερά εν μέσω κρίσης!

H Ελλάδα, παρά την κρίση, εξακολουθεί να παραμένει στους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς και η τουριστική κίνηση το πρώτο εξάμηνο παρουσιάζει αύξηση μέχρι και 10%.

Aυτό αναφέρουν εκτενή δημοσιεύματα αυστριακών εφημερίδων του Σαββατοκύριακου.

Ενδεικτικός είναι ο τίτλος «Τουρίστες κατακλύζουν την Ελλάδα» σε εκτενές, άρθρο στην ευρείας κυκλοφορίας «Κουρίρ», με υπότιτλο «Μέσα στο πρώτο εξάμηνο αφίχθησαν σχεδόν 10 % περισσότεροι τουρίστες στην Ελλάδα, κυρίως στα νησιά διακοπών».

Όπως επισημαίνεται στο άρθρο η Ελλάδα εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στις δημοφιλέστερες χώρες διακοπών Αυστριακών και Γερμανών και αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει ούτε η παρ΄ ολίγο χρεοκοπία της χώρας, ούτε οι μερικώς βίαιες ταραχές γύρω από το δρακόντειο πρόγραμμα λιτότητας της κυβέρνησης.

Επειτα από μια σχετικά αδύνατη περσινή χρονιά, φέτος το πρώτο εξάμηνο έφθασαν στην Ελλάδα κατά μέσο όρο 9,6% περισσότεροι τουρίστες και μάλιστα το μήνα Ιούνιο η αύξηση ήταν 15,9% και στα μεγάλα νησιά διακοπών, όπου τίποτε δεν θυμίζει κρίση, η αύξηση αυτή να είναι, για παράδειγμα, στη Ρόδο στο 33%, και στην Κω στα 31 %.

Και όλα αυτά παρά τις απεργίες στα αεροδρόμια ή στα πλοία, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στο άρθρο επισημαίνεται πως κατά μέσο όρο, κάθε χρόνο μισό εκατομμύριο Αυστριακοί περνούν τις διακοπές τους στην Ελλάδα και οι μεγαλύτεροι αυστριακοί διοργανωτές ταξιδιών αναφέρουν ήδη μέχρι τώρα αυξήσεις στις κρατήσεις για Ελλάδα, η οποία πέρσι συγκαταλέγονταν στους χαμένους ως τουριστικός προορισμός, όμως η μέχρι τώρα ανάκαμψη είναι ελπιδοφόρα.

Σημειώνεται ακόμη πως, σύμφωνα με ειδικούς, αποφασιστική θα είναι μακροπρόθεσμα η δημιουργία ανταγωνιστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα και προς τούτο παρατίθενται σχετικές τοποθετήσεις του προέδρου του Αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου και του προέδρου των Γερμανών Βιομηχάνων, ο οποίος τονίζει το υψηλό ενδιαφέρον και την προθυμία της γερμανικής Οικονομίας για μια επανεντατικοποίηση των σχέσεων με την Ελλάδα.

Σε ανάλογο πνεύμα είναι και το δημοσίευμα με τίτλο «Η Ελλάδα υπολογίζει στους τουρίστες και την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών», στην εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», το οποίο αναφέρεται στα ελπιδοφόρα στατιστικά στοιχεία της Ενωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, σύμφωνα με τα οποία το πρώτο εξάμηνο του 2011 σημειώθηκε αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα κατά 9,5%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ ειδικά τον Ιούνιο καταγράφηκε αύξηση κατά 15,9%.  

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε