Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ο υπ. Δικαιοσύνης κάλεσε τον Πρόεδρο του Α.Πάγου στην Βουλή κι εκείνος αρνήθηκε!

Ανοικτή είναι πλέον η ρήξη μεταξύ των δικαστών και του υπουργού Δικαιοσύνης. Τρείς εξουσίες (νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική) φαίνεται να συγκρούονται μέχρις εσχάτων.

Αφορμή η προχθεσινή επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαρ. Καστανίδη, προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε, με την οποία ζητάει να πληροφορηθεί ποιοι και πόσοι (μη πολιτικά πρόσωπα) παραπέμφθηκαν σε δίκη για 6 μεγάλες υποθέσεις (Siemens, Βατοπέδι, κ.λπ.).

Η απάντηση από τους δικαστές ήταν η απόφαση της Ολομέλειας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να ΜΗΝ μεταβεί ο Ι. Τέντες για ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου (16 από τους 19 εισαγγελείς) αποφάσισε ομόφωνα ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντες, δεν πρέπει να ανταποκριθεί στην κλήση της Ειδικής Επιτροπής θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για ακρόαση επί θεμάτων Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται εδώ οτι η κλήση στον κ.Τέντε να πάει στην Βουλή είχε διατυπωθεί από τον περασμένο Οκτώβριο. Μάλιστα είχε αποφασισθεί ο χρόνος συνεδρίασης της επιτροπής στην οποία θα παρουσιαζόταν ο κ. Τέντες να προσδιοριζόταν από κοινού. Ωστόσο, το θέμα είχε μείνει σε εκκρεμότητα.

Προχθές, Δευτέρα 28 Μαρτίου, μεσολάβησε η επιστολή του κ. Καστανίδη προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την οποία τον κάλεσε να απαντήσει σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι έξι επίμαχες υποθέσεις της (Siemens κ.λπ.).

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε