Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 38 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ο υπουργός δικαιοσύνης “άνοιξε" τις πόρτες των φυλακών για 1230 κρατούμενους

Ο υπουργός δικαιοσύνης “άνοιξε` τις πόρτες των φυλακών για 1230 κρατούμενους
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.10.2010 | 15:42
Πρώτη δημοσίευση: 05.10.2010 | 15:23

Με τις ρυθμίσεις που ανακοίνωσε ο Χ.Καστανίδης, για τη δυνατότητα εξαγοράς των ποινών έως 5 χρόνια,αποφυλακίζεται ποσοστό άνω του 10% του συνόλου των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές.

Με τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης θα απαγορεύεται η κράτηση για μη καταβολή δικαστικών εξόδων και έτσι αποφυλακίζονται άμεσα 130 άτομα που κρατούνται για αυτό το λόγο.

Αποφυλακίζονται επίσης 1.100 άτομα που, ενώ έχει μετατραπεί η ποινή τους σε χρηματική, δεν είχαν να πληρώσουν και γι’ αυτό το λόγο κρατούνται στις φυλακές.
 
Οι ποινές μέχρι 3 έτη μετατρέπονται υποχρεωτικά σε χρηματικές, ενώ αυξάνεται η ημερήσια αποζημίωση για εξαγορά της ποινής σε όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα από 60 στα 100 ευρώ και μειώνεται για τους μη έχοντες, από τα 10 στα 5 ευρώ.
 
Όσοι δεν μπορούν να καταβάλουν άμεσα το ποσό της μετατροπής της ποινής τους, με απόφαση του δικαστηρίου, θα υπάγονται σε ρύθμιση και θα το καταβάλουν τμηματικά εντός δύο έως τριών ετών.
 
Εαν κάποιος βρίσκεται σε απόλυτη οικονομική αδυναμία, παρέχεται η δυνατότητα για κοινωφελή εργασία.   Διαδώστε αυτό το άρθρο