Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

ΟΑΕΔ: Αυτά είναι τα νέα προγράμματα για 3.000 νέους

ΟΑΕΔ: Αυτά είναι τα νέα προγράμματα για 3.000 νέους

Ξεκινάει σήμερα, Τρίτη 18 Οκτωβρίου, από τον ΟΑΕΔ η διαδικασία υπόδειξης για το πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας. Αφορά επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και ΚΟΙΝΣΕΠ για 3.000 νέους άνεργους.

Ξεκινάει από τον ΟΑΕΔ σήμερα Τρίτη 18 Οκτωβρίου η διαδικασία υπόδειξης για το πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε ΚΟΙΝΣΕΠ για 3.000 νέους άνεργους ηλικίας 25-29 ετών. Οι πίνακες των ανέργων και η αντίστοιχες λίστες των επιχειρήσεων ανά Περιφερειακή Ενότητα, ειδικότητα και επίπεδο εκπαίδευσης είναι αναρτημένες στην Ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.

Στην Ιστοσελίδα του Οργανισμού μπορούν επίσης να βρουν όσοι επιθυμούν τον Οδηγό Εφαρμογής των Προγραμμάτων απόκτησης εργασιακής εμπειρίας όπου περιγράφονται η διαδικασία υπόδειξης και οι υποχρεώσεις των ανέργων. Mε βάση τη σειρά κατάταξης των πινάκων των ανέργων σε θέσεις του τομέα ειδίκευσης των ασκουμένων για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας θα γίνονται οι υποδείξεις, όπως επίσης και σύμφωνα με το Ατομικό Σχέδιο Δράσης.

Οι πίνακες των ανέργων και οι αντίστοιχες λίστες των επιχειρήσεων ανά Περιφερειακή Ενότητα, ειδικότητα και εκπαιδευτικό επίπεδο είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr). Οι υποδείξεις θα γίνονται με βάση τη σειρά κατάταξης των πινάκων των ανέργων σε θέσεις του τομέα της ειδίκευσης των ασκουμένων για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας ή/και σύμφωνα με το Ατομικό Σχέδιο Δράσης (ΑΣΔ).

Η διαδικασία υπόδειξης και οι υποχρεώσεις των ανέργων περιγράφονται στον «Οδηγό Εφαρμογής των προγραμμάτων απόκτησης εργασιακής εμπειρίας» που είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ. Οι επιχειρήσεις των οποίων οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος εγκρίθηκαν από τις Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ καλούνται να είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να δέχονται τους υποδειχθέντες ανέργους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε