Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

ΟΠΑΠ: Σε πλήρη εξέλιξη όλες οι επενδύσεις σε δίκτυο και προϊόντα – Σημαντικά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία

ΟΠΑΠ: Σε πλήρη εξέλιξη όλες οι επενδύσεις σε δίκτυο και προϊόντα – Σημαντικά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία

Το πράσινο φως για την καταβολή πρόσθετου μερίσματος 0,60 ευρώ ανά μετοχή για την οικονομική χρήση 2016, η οποία θα γίνει στις 9 Μαΐου 2017, άναψε η 17ητακτική συνέλευση των μετόχων του ΟΠΑΠ που πραγματοποιήθηκε στα νέα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό μέρισμα που θα λάβουν οι μέτοχοι του ΟΠΑΠ είναι 0,72 ευρώ – ήδη έχουν εισπράξει με τη μορφή προμερίσματος 0,12 ευρώ ανά μετοχή. H συνέλευση των μετόχων είχε πολλά και καλά νέα, με άμεσο θετικό αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, καθώς όλα τα projects είναι σε πλήρη ανάπτυξη.

O εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, χαρακτήρισε το 2016 ως χρονιά σταθμό, καθώς όπως είπε επιτεύχθηκαν σημαντικές αλλαγές που δίνουν τη δυνατότητα στην εταιρεία να προχωρήσει με επιτυχία στην περαιτέρω ανάπτυξή της. Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά, «με σκληρή δουλειά, επιμονή, ισχυρή θέληση και τη δέσμευση των ανθρώπων μας, καταφέραμε να σημειώσουμε πρόοδο σε διάφορα ανοικτά θέματα και να προωθήσουμε επενδύσεις και έργα που θα δημιουργήσουν αξία για την εταιρεία μας, τους μετόχους μας, τους ανθρώπους μας, τους συνεργάτες μας, την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Μεταξύ άλλων, η επανεκκίνηση και η υλοποίηση του έργου των VLTs, εκτός από σημαντική επιχειρηματική εξέλιξη για την εταιρεία μας, συνιστά αποφασιστική κίνηση κατά του παράνομου τζόγου, ένα διαχρονικό πρόβλημα στην Ελλάδα που μεταξύ άλλων στερεί σημαντικά έσοδα από το κράτος».

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίσθηκε στην ομιλία του ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Ντάμιαν Κόουπ, ο οποίος παρουσίασε τις κυριότερες εξελίξεις που έχουν συντελεστεί στο πλαίσιο του Οράματος 2020 και των στρατηγικών προτεραιοτήτων. Η επένδυση στο δίκτυο, η επιτυχής έκδοση του εταιρικού ομολόγου ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, η πρόοδος στα VLTs, τα νέα παιχνίδια με αιχμή τα virtual sports, σηματοδοτούν την εξέλιξη που σημειώνεται στην εταιρεία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Κόουπ, «πιστεύω ότι πρόκειται για μια μοναδική περίοδο στην ιστορία του ΟΠΑΠ που περιλαμβάνει πολλές θετικές εξελίξεις, νέα έργα και βελτιώσεις, οι οποίες διαμορφώνουν το άμεσο μέλλον και τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της εταιρείας.

Η πρόσφατη επιτυχημένη έκδοση του ομολόγου μας, καταδεικνύει την εμπιστοσύνη της επενδυτικής κοινότητας και των ιδιωτών επενδυτών στον ΟΠΑΠ, το όραμα που έχουμε για την εταιρεία και τα επιχειρηματικά σχέδια που υλοποιούμε. Αντίστοιχη ψήφος εμπιστοσύνης είναι η υπογραφή του νέου πλαισίου συνεργασίας από την συντριπτική πλειοψηφία των πρακτόρων μας. Η πρόοδος που έχουμε σημειώσει το 2016 είναι σημαντική και το 2017 θα είναι μια χρονιά ορόσημο με σημαντικές αλλαγές οι οποίες ήδη υλοποιούνται».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, η ανάπτυξη του δικτύου των VLTs προχωράει και ο αριθμός τους αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 65,  εξέλιξη η οποία συνέβαλε στη δημιουργία περίπου 400 νέων θέσεων εργασίας. Επίσης, αυξάνονται προοδευτικά και τα πρακτορεία στα οποία λειτουργούν VLTs, με τον αριθμό τους σήμερα να φθάνει τα 30. Παράλληλα, 3.000 πρακτορεία προσφέρουν τα νέα παιχνίδια Virtual Sports της Inspired Gaming και πολύ σύντομα αυτά θα είναι διαθέσιμα στο σύνολο του δικτύου. Το επόμενο διάστημα ξεκινάει και η εγκατάσταση των πρώτων συσκευών αυτόματου στοιχηματισμού (SSBTs) και, όπως σημειώθηκε, ο αριθμός τους θα φτάσει τις 4.000 πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 στη Ρωσία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε