Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

OΧΙ των φαρμακοποιών στο διευρυμένο ωράριο

Εκτός πραγματικοτητας αυτά που προτείνει ο Α.Λοβέρδος για λειτουργία του 30% των φαρμακείων Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο καταγγέλουν οι φαρμακοποιοί που λένε πως δε θα εφαρμόσουν το νέο ωράριο.

‘Οπως δήλωσε στο Νewsit ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου “το ωράριο δεν μπορεί να φτάσει να είναι 70 και 80 ώρες την εβδομάδα γιατί αυτό σημαίνει φυσική και βιολογική εξόντωση των φαρμακοποιών. Δεν μπορούμε να το αποδεχτούμε για λόγους αυτοπροστασίας. Θέλουμε να διευρυνθεί ώστε να έχουμε καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου, να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες μας αλλά στα πλαίσια της λογικής και στα πλαίσια των βιολογικών αντοχών μας. Σε ότι αφορά τη φιλολογία περί ανοίγματος του επαγγέλματος μας έχω να πω πως το επάγγελμα του φαρμακοποιού είναι το πλέον ανοιχτό στην Ευρώπη και κάθε περαιτέρω συζήτηση εξυπηρετεί επιχειρηματικά συμφέροντα και τίποτα άλλο. Σε οτι αφορά τη φιλολογία περί κέρδους έχουμε δηλώσει κατ΄επανάληψη ότι έχουμε δώσει τα περισσότερα από όλους, έχουμε καθυστερήσεις των πληρωμών των ασφαλιστικών ταμείων 6 και 7 και 8 μήνες, πληρώνουμε διπλή εφορία σε σχέση με όλο τον υπόλοιπο κόσμο, δεν μας αναγνωρίζονται οι απώλειες απο τις μειώσεις τιμών, παίρνουνε εκπτώσεις τα ασφαλισικά ταμεία επί των τιμολογίων  μας και σε κάθε περίπτωση αυτή τη στιγμή τα φαρμακεία έχουν φτάσει σε οριακό σημείο, δουλεύοντας μόνο και μόνο γιατί όλα είναι καταχρεωμένα στις τράπεζες. Εχουμε φτάσει στο οικονομικό μας και το βιολογικό μας όριο. Δεν έχουμε περιθώριο περαιτέρω μειώσεων”.

Οι φαρμακοποιοί ολης της χώρας εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να εξαγγείλουν κινητοποιήσεις με αιχμή το διευρυμένων ωράριο που προωθεί το Υπουργείο Υγείας.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανοικτά κάθε μέρα από την 01/11 το 30% των φαρμακείων όλης της χώρας

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε