Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Οδηγίες του υπ. Παιδείας για τα μηχανογραφικά

Οδηγίες του υπ. Παιδείας για τα μηχανογραφικά

Οδηγίες για την διευκόλυνση των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων ώστε να οριστικοποιήσουν τις επιλογές τους στο μηχανογραφικό δελτίο, δίνει στα σχολεία το υπουργείο Παιδείας.

Σχετική εγκύκλιο απέστειλε η Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων, του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού προς τους Διευθυντές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας.

Με την εγκύκλιο αυτή επισημαίνεται ότι:

– Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους έως τις 5 Ιουλίου 2012

– Οι Διευθυντές παρακαλούνται να βοηθήσουν τους υποψηφίους στη διαδικασία οριστικοποίησης του μηχανογραφικού

– Υπάρχουν ειδικές τηλεφωνικές γραμμές και διεύθυνση e-mail στις οποίες μπορούν να απευθυνθούν για να επιλύσουν τεχνικά θέματα.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο: «Παρακαλούνται οι Διευθυντές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων να εντοπίσουν μέσω της εφαρμογής των Ηλεκτρονικών Μηχανογραφικών Δελτίων (exams.minedu.gov.gr) τους υποψηφίους της Σχολικής τους Μονάδας, οι οποίοι δεν έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο και να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί τους ενημερώνοντάς τους για την προθεσμία οριστικοποίησης του μηχανογραφικού δελτίου, που λήγει στις 5 Ιουλίου 2012, επισημαίνοντας ότι πέραν αυτής της προθεσμίας η οριστικοποίηση δεν θα γίνεται δεκτή από το σύστημα».

Επίσης στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι οι «Διευθυντές θα κάνουν login στο exams.minedu.gov.gr ως Σχολική Μονάδα και θα ελέγξουν το εικονίδιο που βρίσκεται πριν από τα ονομαστικά στοιχεία του υποψηφίου». Υπάρχουν τρία διαφορετικά εικονίδια, όπου σύμφωνα με το πρώτο ο υποψήφιος δεν έχει αποθηκεύσει κανένα μηχανογραφικό δελτίο (ούτε προσωρινό), σύμφωνα με το δεύτερο ο υποψήφιος έχει αποθηκεύσει προσωρινά το μηχανογραφικό του δελτίο, αλλά δεν έχει οριστικοποιήσει και σύμφωνα με το τρίτο ο υποψήφιος έχει οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό του δελτίο.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, για τεχνικά θέματα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα ακόλουθα τηλέφωνα: 2103442044, 2103443856, και 2103442934, ή μέσω μηνύματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση: examshd@minedu.gov.gr.

Διαβάστε

Πανελλαδικές: Μπαίνουν και οι αριστούχοι και οι… «κάτω από τη βάση»

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε