Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οδηγίες υπουργείου για το κλείσιμο των σχολείων

Οδηγίες υπουργείου για το κλείσιμο των σχολείων
Κλειστό σχολείο λόγω γρίπης ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.11.2009 | 18:09
Πρώτη δημοσίευση: 25.11.2009 | 18:09

Το υπουργείο Παιδείας στέλνει νέες οδηγίες για το κλείσιμο τμημάτων ή ολόκληρων σχολικών ομάδων.

Εγκύκλιο με οδηγίες για την αναστολή της λειτουργίας των σχολείων λόγω της γρίπης έστειλε το υπουργείο Παιδείας προς τα σχολεία.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, οι διευθυντές θα πρέπει να φροντίζουν την άρτια οργάνωση των υπηρεσιών με τέτοιο τρόπο, ώστε η διαδικασία αναστολής λειτουργίας και η σχετική ενημέρωση να ολοκληρώνεται εντός της ημέρας.

Επίσης, οι περιφερειακοί διευθυντές θα εποπτεύουν τη διαδικασία αναστολής των σχολικών μονάδων ή τμημάτων και θα καταγράφουν σε πίνακα όλα τα τμήματα και θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά καθημερινά στο υπουργείο Παιδείας. Η αναστολή λειτουργίας ξεκινά από την επόμενη ημέρα της έκδοσης της απόφασης του νομάρχη.

Κάθε σχολική μονάδα που αναστέλλει την λειτουργία της θα παραμένει ανοιχτή με προσωπικό ασφαλείας, ώστε να διεκπεραιώνονται θέματα διοικητικής φύσεως.

Οι καθηγητές θα πρέπει να προσέρχονται κανονικά στην εργασία τους εάν έχει κλείσει ένα τμήμα και όχι όλη η σχολική μονάδα έως τη λήξη του ωραρίου τους και θα πρέπει να καλύψουν κενά απόντων καθηγητών ή να βοηθούν στο διοικητικό κομμάτι.

Οι σχολικές μονάδες από τις οποίες απουσιάζουν όχι περισσότεροι από το 50% του συνολου των εκπαιδευτικών, θα παραμένουν σε λειτουργία. Η αναστολή λειτουργίας της σχολικής ομάδας θα γίνεται μόνο όταν λείπει το 50% των καθηγητών.

Διαβάστε επίσης:
Λουκέτο σε σχολειο της Αν. Αττικής
Σχολική εκδρομή με χαρτί γιατρού   Διαδώστε αυτό το άρθρο