Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι Έλληνες τα βλέπουν “μαύρα”

Οι Έλληνες τα βλέπουν “μαύρα”

Ως προς την πρόθεση ψήφου αν είχαμε σήμερα εκλογές, η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είναι 10,7%.

Απαισιόδοξη εμφανίζεται η πλειοψηφία των Ελλήνων σε σχέση με την πορεία της χώρας, καθώς, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας MRB για λογαριασμό της εφημερίδας “Real News“, στο ερώτημα για το πώς πάνε τα πράγματα στην Ελλάδα, ποσοστό 72,2% απαντά “άσχημα”, ενώ μόνο το 8,7% δηλώνει “αρκετά/πολύ καλά”.

Ποσοστό 72,2% θεωρεί ότι υπάρχουν σήμερα δυνάμεις στην κοινωνία που δεν εκπροσωπούνται από κανένα κόμμα, ενώ το 62% αξιολογεί ως καλή την ιδέα δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα από αυτές τις δυνάμεις.

Σε ερώτημα σχετικά με τα μέτρα της κυβέρνησης, ποσοστό 75,2% τα θεωρεί κοινωνικά άδικα, ενώ το 47,7% δέχεται να υποστεί νέες θυσίες για να επιτευχθεί η ανάκαμψη, έναντι 43,9% που δεν δέχεται.

Ως προς την πρόθεση ψήφου αν είχαμε σήμερα εκλογές, η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είναι 10,7%. Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 31,9%, η ΝΔ 21,2%, το ΚΚΕ 7,2%, ο ΛΑΟΣ 5,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,4% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι 2,6%. 

Πάνω από 6 στους 10 θεωρούν ότι δεν αποκομίσαμε τα μέγιστα από τη Σύνοδο

Εξάλλου, σε δημοσκόπηση της “Rass” που δημοσιεύει η εφημερίδα “Το Παρόν”, ποσοστό 66,8% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν αποκόμισε τα μέγιστα δυνατά οφέλη με την απόφαση της συνόδου κορυφής της ΕΕ, ενώ το 68,4% εκτιμά ότι δεν θα έπρεπε να είχε εμπλακεί το ΔΝΤ στο μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε