Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Οι Γερμανοί δε θέλουν ούτε ευρωομόλογα ούτε την Ελλάδα στην ευρωζώνη

Οι Γερμανοί δε θέλουν ούτε ευρωομόλογα ούτε την Ελλάδα στην ευρωζώνη

Η πλειοψηφία των Γερμανών τάσσεται κατά των ευρωομολόγων και κατά της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Politbarometer για το δίκτυο ZDF της δημόσιας τηλεόρασης.

Το 79% των ερωτηθέντων τάσσεται κατά των ευρωομολόγων, ακολουθώντας τη γραμμή της καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ, η οποία επανέλαβε τη θέση της κατά τη διάρκεια της άτυπης ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής των Βρυξελλών. Μόνο το 14% τάσσεται υπέρ του μέτρου αυτού αμοιβαιοποίησης του χρέους.

Παράλληλα αυξήθηκε το ποσοστό των Γερμανών που τάσσονται κατά της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Το 60% των ερωτηθέντων επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, έναντι 49% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό στην ίδια έρευνα τον περασμένο Νοέμβριο. Μόνο το 31% των Γερμανών επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Τέλος, οι μισοί από τους ερωτηθέντες θεωρούν ότι το ευρώ έχει αρνητικές συνέπειες για τη Γερμανία ενώ αντίθεται το ποσοστό αυτών που θεωρούν πως το ευρώ έχει θετικές συνέπειες για την Ελλάδα ανέρχεται σε 45%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Spiegel: Οι Γερμανοί είναι ανικανοποίητοι και ζηλεύουν τους Έλληνες – Για πρώτη φορά σοβαρή αυτοκριτική!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε