Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι Γερμανοί... ξανάρχονται

Οι Γερμανοί... ξανάρχονται
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.07.2011 | 08:37
Πρώτη δημοσίευση: 06.07.2011 | 08:37

Με το ... πιστοποιητικό της πώλησης του ΟΤΕ στο χέρι πάει ο Ε. Βενιζέλος στο Βερολίνο για τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας

που ήδη από χθες έδειξε το δρόμο και μόνο με την παρουσία του στο δικαστήριο για να υπερασπιστεί το δάνειο προς την Ελλάδα.
Όπως “υποσχεθήκαμε” στους δανειστές μας ξεκίνησαν οι αποκρατικοποιήσεις. Η πώληση του 10% και πλέον του ΟΤΕ είναι το παράδειγμα και η πώληση έγινε στη γερμανική Deutsche Telekom.
Ήδη ο Β. Σόιμπλε το έχει πει ξεκάθαρα, οι γερμανοί ενδιαφέρονται και για τον ήλιο και για τα νερά και για τον αέρα αλλά και για τον λιγνίτη της Ελλάδας.
Έτσι δεν είναι καθόλου τυχαία η συνάντηση που θα έχει πριν το δείπνο τον κ. Σόμπλε ο Ε. Βενιζέλος. Ο Έλληνας υπουργός θα συναντηθεί με εκπροσώπους του γερμανικού συνδέσμου βιομηχανιών.
Εκεί ο υπουργός αναμένεται να εξηγήσει όλο το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ύψους 1,7 δισ. μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά και την πρόθεση της Ελλάδας το ύψος των αποκρατικοποιήσεων να φτάσει τα 5 δισ. μέχρι το τέλος του χρόνου.
Δεν είναι τυχαίο ότι απελευθερώνεται η αγορά ενέργειας με ταυτόχρονη προώθηση του προγράμματος αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ η οποία συνδέεται άμεσε με επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα, αλλά και με μικρά και μεγάλα υδροηλεκτρικά εργοστάσια.

Διαβάστε επίσης:
''Για αντάλλαγμα θέλουμε τον ήλιο και τον αέρα σας''

Παπανδρέου: θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο η ΔΕΗ

35 μέτρα σε τρεις μήνες – Φόροι, χαράτσια, μειώσεις ως τέλη Σεπτέμβρη

   Διαδώστε αυτό το άρθρο