Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 38 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι Ισπανοί για το ελληνικό “ξύπνημα” – Τα ξένα δημοσιεύματα

Οι Ισπανοί για το ελληνικό “ξύπνημα” – Τα ξένα δημοσιεύματα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.05.2011 | 11:54
Πρώτη δημοσίευση: 26.05.2011 | 11:54

“Είμαστε ξύπνιοι. Τι ώρα είναι; Ώρα να φύγουν” το πανό από το Σύνταγμα έφτασε σήμερα στην πλατεία Puerta Del Sol στη Μαδρίτη

Αυτό ήταν το σύνθημα που επέλεξε και προέταξε η μεγάλης κυκλοφορίας ισπανική εφημερίδα El Pais αναφερόμενη στο κίνημα των “αγανακτισμένων” στην Ελλάδα σχολιάζοντας μάλιστα πως “το κίνημα 15Μ πέρασε τα σύνορα”

“Χιλιάδες διαδηλωτές, όλων των ηλικιών, συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις την Τετάρτη Σύνταγμα για να καταγγείλουν τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης” μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το ΑP κάνει μάλιστα καταμέτρηση ¨δυνάμεων” αναφέροντας πως “Περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι, κυρίως νέοι, συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα και περίπου 5.000 στη Θεσσαλονίκη. 'Κλέφτες, κλέφτες' ήταν το σύνθημα των διαδηλωτών έξω από τη Βουλή, ενώ δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονταν στο σημείο. Η ατμόσφαιρα όμως ήταν ειρηνική”

Το Associated Press κάνει λόγο για “την πρώτη μη κομματικοποιημένη συγκέντρωση κατά της λιτότητας”.

Reuters: “Την ώρα που οι Ευρωπαίοι πιέζουν για περισσότερα μέτρα και ευρύτερη συναίνεση, προκειμένου να συμφωνήσουν για τη χορήγηση νέων δανείων, περίπου 15,000 αγανακτισμένοι Έλληνες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να διαμαρτυρηθούν κατά των περικοπών”


   Διαδώστε αυτό το άρθρο