Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ 10 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι Κινέζοι εγκαταλείπουν το Θριάσιο;

Οι Κινέζοι εγκαταλείπουν το Θριάσιο;
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.02.2011 | 13:46
Πρώτη δημοσίευση: 04.02.2011 | 13:41

Στον αέρα βρίσκεται μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα καθώς η Cosco, δυσαρεστημένη από εμπόδια που προκύπτουν, δεν θα πάρει μέρος στον διαγωνισμό για την κατασκευή του Εµπορευµατικού Σταθµού στο Θριάσιο Πεδίο.
 

Κινδυνεύει να ναυαγήσει, σύμφωνα με τα Νέα, η πολύκροτη υπόθεση συµµετοχή των Κινέζων στο µεγάλο έργο της κατασκευής του Εµπορευµατικού Σταθµού του Θριάσιου Πεδίου. Οι Κινέζοι της Cosco βάζουν όρους που πολύ δύσκολα μπορούν να ικανοποιηθούν από την κυβέρνηση καθώς αντιβαίνουν το κοινοτικό δίκαιο.
 
Σύµφωνα µε πληροφορίες, µε επιστολή που βρίσκεται στα χέρια της διοίκησης της ΕΡΓΟΣΕ η Cosco Logistics πληροφορεί ότι δεν πρόκειται να πάρει µέρος στον διαγωνισµό.
 
Κυβερνητικοί παράγοντες είπαν στα Νέα ότι µπορεί ακόµη και την τελευταία στιγµή να υπάρξει χρυσή τοµή και οι Κινέζοι της Cosco να συµµετάσχουν στονδιαγωνισµό.
Μάλιστα δύο υπουργοί ο ∆ηµήτρης Ρέππας και ο Χάρης Παµπούκης φέρονται αποφασισµένοι να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατήσουν ζωντανό το κινεζικό ενδιαφέρον για το έργο.
 
Η Cosco Logistics είναι µία από τις δέκα µεγαλύτερες εταιρείες του κόσµου στη διακίνηση εµπορευµατοκιβωτίων και η ανάληψη από αυτήν της εκµετάλλευσης του Εµπορευµατικού Σταθµού θα αποτελούσε επαρκή εγγύηση για τη βιωσιµότητά του.
 
Οι Κινέζοι ζητούν να έχουν τη δυνατότητα ελαφράς µεταποίησης µέρους των προϊόντων που θα εισάγονται και θα διακινούνται µέσω του Εµπορευµατικού Κέντρου του Θριάσιου προς τις αγορές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κάτι που αντίκειται του κοινοτικού δικαίου.
 
Το δεύτερο αίτηµα των Κινέζων είναι η δηµιουργία ελεύθερης ζώνης εµπορίου στους χώρους του Κέντρου που και αυτό όµως είναι ασύµβατο µε την ευρωπαϊκή νοµοθεσία.
 
Πάντως σύμφωνα με ληροφορίες οι Κινέζοι έχουν ενοχληθεί και από την πολύµηνη καθυστέρηση στο ζήτημα της επιστροφής ΦΠΑ για τα έργα που κατασκεύασαν στο λιµάνι του Πειραιά καθώς από τα 20 εκατομμύρια ευρώ που έπρεπε να επιστρέψει στην Cosco το ελληνικό ∆ηµόσιο µέχρι στιγµής έχουν δοθεί μόλις τα 9,5.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook