Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Bροχή 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι ΜΕΘ στην... εντατική - «Κλείνουν» 80 κρεβάτια στο τέλος του μήνα

Οι ΜΕΘ στην... εντατική - «Κλείνουν» 80 κρεβάτια στο τέλος του μήνα
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.11.2010 | 17:45
Πρώτη δημοσίευση: 05.11.2010 | 17:45

Δραματική είναι η κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων της χώρας. Και θα γίνει ακόμη χειρότερη από το τέλος του μήνα.

Τότε, 80 κρεβάτια ΜΕΘ θα «κλείσουν», καθώς λήγουν οι συμβάσεις όσων είχαν προσληφθεί προκειμένου να λειτουργήσουν. Από τα 150 κλειστά κρεβάτια που ήταν σε όλη τη χώρα, λειτούργησαν τον τελευταίο χρόνο τα συγκεκριμένα 80 και αυτό χάρη στις προσλήψεις συμβασιούχων.

Τη δραματική κατάσταση έλλειψης κρεβατιών εντατικής θεραπείας, η οποία αναμένεται να επιδεινωθεί αν δεν βρεθεί άμεσα λύση, περιέγραψε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Εντατικής Θεραπείας Απόστολος Αρμαγανίδης.

Ο κ. Αρμαγανίδης αναφέρθηκε στο παράλογο, όπως είπε, σύστημα εφημεριών και αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά, αν είναι δυνατόν τέσσερις γιατροί να μπορούν να κάνουν μόνο πέντε εφημερίες το μήνα, με βάση το νέο πλαφόν και μια μονάδα εντατικής θεραπείας να μένει ακάλυπτη ακόμη και για 20 μέρες.

Χαρακτηριστικά τόνισε, ότι εξακολουθούν να παραμένουν 70 θέσεις κενές και επισήμανε ότι ελάχιστοι γιατροί εκφράζουν πλέον ενδιαφέρον να ακολουθήσουν την ειδικότητα που θα τους επιτρέψει να εργαστούν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο