Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι Times για τον Πάγκαλο και περιστατικά διαφθοράς στην Ελλάδα

Οι Times για τον Πάγκαλο και περιστατικά διαφθοράς στην Ελλάδα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.11.2012 | 16:45
Πρώτη δημοσίευση: 03.11.2012 | 16:45

Η εφημερίδα Times φιλοξενεί ένα ρεπορτάζ με μαρτυρίες Ελλήνων για τα περιστατικά διαφθοράς που τους συμβαίνουν στην καθημερινότητά τους.

Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ επικαλείται ως πηγή μία ιστοσελίδα που δημιούργησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος η οποία φιλοξενεί τέτοιου είδους ιστορίες πολιτών που έχουν έρθει αντιμέτωποι με τη διαφρορά. Ο 73χρονος πολιτικός δηλώνει στην εφημερίδα ότι «όλοι αναγνωρίζουν την ευθύνη των άλλων, αλλά όχι τη δική τους. Εν τέλει βρέθηκε ο αποδιοπομπαίος τράγος και αυτός ήταν ο πολιτικός κόσμος». Όπως προσθέτει ο κ. Πάγκαλος, ο πολιτικός κόσμος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τα τελευταία 30 χρόνια, «αλλά ο πολιτικός κόσμος αντιπροσωπεύσει τους πολίτες. Είμαστε μια δημοκρατία».

Μία ιστορία χαρακτηριστική του διεφθαρμένου συστήματος της χώρας μας αφορά σε μια εφορία όπου η υπάλληλος εξυπηρετούσε τους πολίτες όχι κατά σειρά προσέλευσης, αλλά με βάση ονόματα που της έδινε ο καφετζής του κτιρίου. Σε αυτόν οι πολίτες μαζί με τον καφέ πλήρωναν και 20-30 ευρώ για να εξασφαλίσουν προτεραιότητα. «Πήγαινε για καφέ και έλα ξανά», ήταν η απάντηση της υπαλλήλου σε μια γυναίκα που εξοργισμένη τη ρώτησε γιατί εξυπηρετεί κόσμο επιλεκτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Der Spiegel: Η διαφθορά ζει και βασιλεύει στην Ελλάδα   Διαδώστε αυτό το άρθρο