Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Οι Times για τον Πάγκαλο και περιστατικά διαφθοράς στην Ελλάδα

Οι Times για τον Πάγκαλο και περιστατικά διαφθοράς στην Ελλάδα

Η εφημερίδα Times φιλοξενεί ένα ρεπορτάζ με μαρτυρίες Ελλήνων για τα περιστατικά διαφθοράς που τους συμβαίνουν στην καθημερινότητά τους.

Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ επικαλείται ως πηγή μία ιστοσελίδα που δημιούργησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος η οποία φιλοξενεί τέτοιου είδους ιστορίες πολιτών που έχουν έρθει αντιμέτωποι με τη διαφρορά. Ο 73χρονος πολιτικός δηλώνει στην εφημερίδα ότι «όλοι αναγνωρίζουν την ευθύνη των άλλων, αλλά όχι τη δική τους. Εν τέλει βρέθηκε ο αποδιοπομπαίος τράγος και αυτός ήταν ο πολιτικός κόσμος». Όπως προσθέτει ο κ. Πάγκαλος, ο πολιτικός κόσμος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τα τελευταία 30 χρόνια, «αλλά ο πολιτικός κόσμος αντιπροσωπεύσει τους πολίτες. Είμαστε μια δημοκρατία».

Μία ιστορία χαρακτηριστική του διεφθαρμένου συστήματος της χώρας μας αφορά σε μια εφορία όπου η υπάλληλος εξυπηρετούσε τους πολίτες όχι κατά σειρά προσέλευσης, αλλά με βάση ονόματα που της έδινε ο καφετζής του κτιρίου. Σε αυτόν οι πολίτες μαζί με τον καφέ πλήρωναν και 20-30 ευρώ για να εξασφαλίσουν προτεραιότητα. «Πήγαινε για καφέ και έλα ξανά», ήταν η απάντηση της υπαλλήλου σε μια γυναίκα που εξοργισμένη τη ρώτησε γιατί εξυπηρετεί κόσμο επιλεκτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Der Spiegel: Η διαφθορά ζει και βασιλεύει στην Ελλάδα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε