Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Οι Τούρκοι θέλουν κοινές έρευνες στο Αιγαίο για πετρέλαιο – φυσικό αέριο!

Οι Τούρκοι θέλουν κοινές έρευνες στο Αιγαίο για πετρέλαιο – φυσικό αέριο!

Ο Ερντογάν συζήτησε με τον Γ. Παπανδρέου το ενδεχόμενο κοινών ερευνών Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο, είπε ο υπουργός ενέργειας της Τουρκίας

Φαίνεται πως τα κοιτάσματα “ξύπνησαν” το ενδιαφέρον τον Τούρκων για σύσφιξη των σχέσεων και αυτό δεν είναι παρά μια ακόμη απόδειξη της αξίας τους.

Η τουρκική πλευρά λέει μάλιστα πως “είναι ανοιχτή σε τέτοιες προτάσεις αν υπάρξουν κοινά σχέδια” και ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας όταν ρωτήθηκε στην Αττάλεια αν θα μπορούσε να τεθεί θέμα κοινών ελληνοτουρκικών ερευνών πετρελαίου στο Αιγαίο, ενώ τόνισε πως “κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ελλάδα, είχε συζητηθεί και το θέμα αυτό” για να προσθέσει πως οι Τούρκοι είναι πλέον … έτοιμοι ακόμη και για συνεργασία με Κυπρο και Ισραήλ για τη μεταφορά του φυσικού αερίου!

“Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Τουρκία ως προς τη μεταφορά του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στην Ευρώπη”, είπε ο υπουργός ενέργειας, καθώς η Τουρκία φαίνεται ξεκάθαρα πως θέλει να μπει… σφήνα για έναν ακόμη αγωγό μεταφοράς αερίου.

Έθεσε πάντως έναν … απαράβατο όρο:
“Το Ισραήλ πρέπει να ζητήσει συγνώμη. Εάν δεν είχε συμβεί το επεισόδιο στο Μαβί Μαρμαρά, θα στηρίζαμε κι εμείς το σχέδιο αυτό”, είπε ο υπουργός ενέργειας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε