Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Οι Τροϊκανοί κυκλοφορούν με τζιπ ενώ δεν πλήρωσαν το ΦΠΑ!

EUROKINISSI

Μοιάζει απίστευτο, είναι όμως αληθινό! Οι Τροικανοί κυκλοφορούν στην Αθήνα με θωρακισμένο τζιπ, το οποίο εισήγαγαν το καλοκαίρι στην Ελλάδα χωρίς να καταβάλλουν ΦΠΑ, με την πλήρη κάλυψη της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Το θέμα είχε φέρει στη Βουλή ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Γιώργος Ανατολάκης και η απάντηση που έλαβε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντ. Οικονόμου,  είναι για… γέλια και για κλάματα!
Ο Πωλ Τόμσεν και οι συνάδελφοι του απολαμβάνουν καθημερινά για τις μετακινήσεις τους την άνεση ενός θωρακισμένου τζιπ TOYOTA – Land Cruiser, το οποίο εκτελωνίστηκε το περασμένο καλοκαίρι αλλά οι υπεύθυνοι του ΔΝΤ δεν απέδωσαν το προβλεπόμενο ΦΠΑ. Μάλιστα, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εκτελωνίστηκε ως… απλό και όχι ως θωρακισμένο, με αποτέλεσμα το κράτος να έχει χάσει έσοδα από 23.000 έως 92.000 ευρώ, όπως υπολογίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ο λόγος για αυτή την ιδιαίτερη μεταχείριση…;

Για το ελληνικό δημόσιο το αυτοκίνητο των Τροϊκανών είναι… διπλωματικό!

Ο Παντελής Οικονόμου στη γραπτή απάντηση του επικαλείται ότι υπάρχει και δεν υπάρχει για να δικαιολογήσει το… δώρο!

Πρώτον, επικαλείται τη συμφωνία ίδρυσης του ΔΝΤ και τη διεθνή σύμβαση περί προνομίων και ασυλιών των Ειδικευμένων Οργανισμών των Ηνωμένων Εθνών, που κυρώθηκε από τη Βουλή το 1976, και ορίζει ότι το ΔΝΤ ως διεθνής Οργανισμός απαλλάσσεται από οποιοδήποτε δασμό και φόρο.

Δεύτερον, επικαλείται τον κανονισμό της Ε.Ε. με βάση τον οποίο τα κράτη έχουν τη δυνατότητα να χορηγούν απαλλαγές από δασμούς δυνάμει συμφωνιών, στις οποίες το συμβαλλόμενο μέλος είναι διεθνής οργανισμός.

Τρίτον, επικαλείται και τον κώδικα ΦΠΑ, που έχει κυρωθεί με νόμο από το 2000 και ορίζει ότι απαλλάσσεται από το ΦΠΑ η εισαγωγή αγαθών για τις ανάγκες  αναγνωρισμένων από την Ελλάδα, διεθνών οργανισμών και τέλος, ο κ. Οικονόμου αναφέρεται και στον Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα που προβλέπει απαλλαγές με όρους και προϋποθέσεις.

Στα δάκτυλα παίζει τελικά η Ελληνική Κυβέρνηση τους νόμους, όταν… θέλει!!!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε