Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι αλλαγές στα ταξί – Έρχονται και τα μοτο-ταξί

Οι αλλαγές στα ταξί – Έρχονται και τα μοτο-ταξί

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ανακοίνωσε τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης σε μία προσπάθεια να κλείσει το ανοιχτό μέτωπο με τα ταξί.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Γιάννης Ραγκούσης μετά το υπουργικό συμβούλιο με κεντρικό θέμα την απελευθέρωση για τα ταξί:

Το παράβολο για τη νέα άδεια ταξί είναι στα 5.000 ευρώ ωστόσο θεσμοθετείται ένα νέο είδος ταξί, τα μοτο-ταξί και το παράβολο της άδειας δεν θα υπερβαίνει τα 2.000 ευρώ.

Όσον αφορά το δικαίωμα να κάνουν αίτηση για άδεια, έχουν εταιρίες μέχρι και δέκα ανά εταιρία και φυσικά πρόσωπα μία άδεια ανά άτομο.

Επίσης, μεταβιβάσεις δεν θα μπορούν να γίνονται στη άδεια αλλά θα επιστρέφονται στο κράτος. Ωστόσο, όσοι έχουν βγάλει άδεια 02/07/2011 θα μπορεί να την πάρει κάποιο από τα παιδιά τους χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει κάτι επιπλέον.

Ακόμα, σκέφτεται το υπουργείο να βάλει πλαφόν, να μην μπορούν να εκδοθούν δηλαδή πάνω από 10.000 άδειες σε όλη την Ελλάδα στο πρώτο εξάμηνο. Μιλάμε για ένα ποσοστό 30% σε σχέση με τις υπάρχουσες άδειες και αυτό για να αποφύγουν το ενδεχόμενο να γεμίσουν οι δρόμοι με ταξί! Σε αυτό όμως θα πρέπει να συμφωνήσει προηγουμένως η τρόικα και όπως είπε ο κ. Ραγκούσης θα λυθεί μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

Στην περίπτωση που υπάρχουν περισσότερες από 10.000 αιτήσεις, προτεραιότητα θα δοθεί στους μακροχρόνια άνεργους.

Τέλος, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε μείωση στα τιμολόγια έως και 20%

Από την δική τους πλευρά, οι ιδιοκτήτες ταξί μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων αποφάσισαν να κάνουν 24ωρη απεργία την Παρασκευή.

Παράλληλα, αποφάσισαν 48ωρη την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη, 18 και 19 Οκτωβρίου αντίστοιχα, με την συμμετοχή των φορτηγατζήδων και άλλων κοινωνικών φορέων. Μάλιστα, θα αποφασίσουν στη συνέχεια αν θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις τους και η απεργία θα γίνει τετραήμερη.

Αύριο, στις 10 το πρωί, οι ιδιοκτήτες ταξί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΑΤΑ και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών ενώ ο ΣΑΤΑ θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταφορών.

“Ξεκινάμε πόλεμο από την στιγμή που μας άνοιξε πόλεμο η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που καταθέσανε”, υποστηρίζει στο NewsIt ο γραμματέας του ΣΑΤΑ, Παναγιώτης Μαυρίκης.

Διαβάστε επίσης:

Οι αλλαγές στο νόμο για τα φορτηγά

Δύο μέτρα και δύο σταθμά από Σαμαρά για τα ταξί

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε