Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Οι άνεμοι σάρωσαν την Αττική – Δέντρο καταπλάκωσε μία κοπέλα

Οι άνεμοι σάρωσαν την Αττική – Δέντρο καταπλάκωσε μία κοπέλα

Πάνω από 230 οι κλήσεις στην Πυροσβεστική από όλο το λεκανοπέδιο για την παροχή βοήθειας.

Έντονα προβλήματα προκάλεσαν από το μεσημέρι οι θυελλώδεις άνεμοι στην Αττική, ενώ μια κοπέλα τραυματίστηκε μέσα στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά από πτώση δένδρου. Η κοπέλα ήταν στο χώρο του στίβου όταν από τον δυνατό αέρα έπεσε πάνω της το δένδρο, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει.

Στο σημείο έσπευσαν συνεργεία της Πυροσβεστικής και οι διασώστες απεγκλώβισαν την κοπέλα, η οποία παρελήφθη από ασθενοφόρο και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου παραμένει για νοσηλεία.

Μέχρι και αυτή την ώρα το κέντρο της Πυροσβεστικής έχει δεχτεί πάνω από 230 κλήσεις για παροχή βοήθειας, που αφορούν κυρίως κοπές δέντρων που έπεσαν από τον αέρα και απομάκρυνση πινακίδων και άλλων αντικειμένων από τους δρόμους.

Οι ισχυροί άνεμοι έπληξαν κυρίως τα νότια προάστια (Αργυρούπολη, Ηλιούπολη, Βούλα) και το κέντρο της Αθήνας, ενώ τις τελευταίες ώρες τα προβλήματα εντοπίζονται περισσότερο στον Πειραιά (Κορυδαλλό, Δραπετσώνα, Αμφιάλη), καθώς και στο Χαϊδάρι και το Αιγάλεω. Αντίθετα στα βόρεια προάστια τα περιστατικά ήταν ελάχιστα.

Αργά το βράδυ απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων για την Κρήτη, καθώς στο Κρητικό Πέλαγος πνέουν ισχυροί άνεμοι που φθάνουν και τα 9 μποφόρ.  Έτσι δεν απέπλευσαν από το λιμάνι του Πειραιά το πλοίο «Έλυρος» για τα Χανιά, καθώς και το «Superfast 12» και το «Κνωσός» για το Ηράκλειο.

Στο μεταξύ, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, βυθίστηκε το μεσημέρι στο λιμάνι της Πάτρας το γιoτ «HORIZON» με σημαία Αμερικής, που ήταν ελλιμενισμένο. Το σκάφος λόγω των ισχυρών ανέμων, αποκόπηκε και προσέκρουσε σε πλωτή εξέδρα στην οποία ήταν πλαγιοδετημένο, προκαλώντας υλικές ζημιές και ρήγμα στα ύφαλα του. Παρά τις προσπάθειες για απάντληση των υδάτων από την πυροσβεστική το γιoτ πήρε κλίση και τελικά βυθίστηκε.

Επίσης στη λιμενολεκάνη της ιχθυόσκαλας Πατρών βυθίστηκαν, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, δύο αλιευτικά σκάφη τα οποία ήταν προσδεδεμένα εκεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ευρυτανία: Κατολίσθηση στο δρόμο για την σήραγγα – Από παρακαμπτήριο η κίνηση μέσω Αγίου Νικολάου

ΒΙΝΤΕΟ από δρόμους και καταστήματα που μετατράπηκαν σε Λίμνες στην Πατρών-Πύργου

Σάμος: Πλημμύρισε ξανά ο παραλιακός δρόμος

Τρίπολη: Ζημιές από την κακοκαιρία στο Λεωνίδιο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε