Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Οι απίστευτες κι όμως ελληνικές ιστορίες του Δημοσίου…

Οι απίστευτες κι όμως ελληνικές ιστορίες του Δημοσίου…

Αυστηρές ποινές για δημοσίους υπαλλήλους προωθούνται από το υπουργείο Εσωτερικών. Περιπτώσεις για γέλια και για κλάμματα, σε έκθεση του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης.. για τις οποίες κανείς δεν τιμωρήθηκε.

Δεκάδες περιπτώσεις σοβαρών παραβάσεων από δημόσιους υπαλλήλους έμειναν ατιμώρητες ή οι ποινές που επιβλήθηκαν ήταν “χάδι” όπως δημοσιεύουν ΤΑ ΝΕΑ. Για παράδειγμα: 

Υπάλληλος στο αεροδρόμιο της Πάρου κλείδωσε τον πύργο ελέγχου και έφυγε γιατί έληξε το ωράριό του, παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί ότι θα έφτανε πτήση. Αποτέλεσμα ήταν, το αεροπλάνο με 40 επιβάτες να επιστρέψει στην πρωτεύουσα. 

Σε άλλη περίπτωση, για μισή ώρα πετούσαν πάνω από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης δύο αεροσκάφη γιατί η αρμόδια υπάληλος εναέριας κυκλοφορίας… άργησε να ξυπνήσει..! Της επιβλήθηκε ποινή στέρησης αποδοχών για ένα μήνα. 

Μαύρη τρύπα” 395.000 ευρώ διαπιστώθηκε σε εφορία, καθώς ο προϊστάμενός της επί μία διετία δεν έλεγχε το ταμειακό υπόλοιπο κάθε ημέρας. Του επιβλήθηκε παύση πέντε ημερών.. 

Άλλος εφοριακός που χορηγησε 371 σήματα τελών κυκλοφορίας σε πολίτες και έβαζε τα χρήματα στην τσέπη του – 116.300 ευρώαπαλλάχθηκε

Διευθυντής νυχτερινού γυμνασίου άφηνε τους μαθητές να βγαίνουν έξω για να παίρνουν ακόμα και αλκοόλ. Οι μαθητές είχαν βάλει κατ’ επανάληξη φωτιά στην ταράτσα, σε μοκέτες, σε πίνακες κ.α., χωρίς ο διευθυντής να προβεί σε κάποια ενέργεια. Η ποινή; Καμία.. 

‘Οπως λέει ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης ήδη το πρώτο βήμα έγινε με το νέο νόμο, με τον οποίο δεν μπορεί κάποιος που έχει υποπέσει σε σοβαρό ατόπημα, να γίνεται διευθυντής σε δημόσια υπηρεσία. Ακούγεται αυτονόητο αλλά δεν ίσχυε με αποτέλεσμα επίορκοι υπάλληλοι να μπορούν να γίνουν ακόμη και διευθυντές υπουργείου.! 

Με τις νέες ρυθμίσεις που πρωθεί το υπουργείο, μπαίνει τέλος στην παραγραφή, γίνονται πιο γρήγορες οι διαδικασίες λήψης αποφάσεων από τα πειθαρχικά συμβούλια, αλλά και τίθεται χρονοδιάγραμμα για την απονομή δικαιοσύνης – όταν το αδίκημα αφορά δημόσιο λειτουργό. 

“Είναι τόσο αργή η διαδικασία απονομής που το πειθαρχικό δίκαιο σήμερα επιτρέπει σε κάποιον επίορκο δημόσιο υπάλληλο πρώτα να βγει στη σύνταξη και μετά να του επιβληθεί η όποια ποινή…” παραδέχεται ο κ. Ραγκούσης. 

Ο ίδιος ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης αναφέρει ότι τα τελευταία χρόνια έχει στείλει στη Δικαιοσύνη 450 υποθέσεις – όλες πλην ελαχίστων περιπτώσεων ωστόσο εκκρεμούν…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε