Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Οι δικογραφίες της Κερατέας

Τέλος στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Κερατέα που έχει μετατραπεί σε ενός είδους μικρό γαλατικό χωριό επιχειρούν να δώσουν οι αρχές. τα γεγονότα που έχουν διαδραματισθεί τις τελευταίες ημέρες προβληματίζουν από τη μια και από την άλλη όσοι έχουν παραβεί το νόμο θα υποστούν τις συνέπειες.

Ένα βήμα πριν από την άσκηση διώξεων για πληθώρα αδικημάτων σε βάρος μεγάλου αριθμού κατοίκων της Κερατέας βρίσκονται οι αρμόδιες διωκτικές Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η σύνταξη τριών διαφορετικών μεγάλων δικογραφιών, από ισάριθμες κεντρικές υπηρεσίες της αστυνομίας και είναι πλέον θέμα χρόνου η κλήση σε απολογία των κατηγορούμενων.

Η πρώτη κατά σειρά και αυτή που κρίνεται ως η πλέον σοβαρή, αφορά στην έρευνα που διεξάγεται από το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, σχετικά με την επίθεση με κυνηγετικά όπλα κατά αστυνομικών των ΜΑΤ και μιας εισαγγελέως, δύο με τρεις ημέρες μετά την έναρξη των επεισοδίων.
Τα εκρηκτικής έντασης και διάρκειας γεγονότα ξεκίνησαν στις 11 Δεκεμβρίου και δύο εικοσιτετράωρα αργότερα, τα μέλη μιας διμοιρίας και η εισαγγελέας την οποία συνόδευαν ώστε να εξετάσει τα στοιχεία για προγενέστερα επεισόδια, έγιναν στόχος δολοφονικής επίθεσης.
Σύμφωνα με όσα διαβιβάστηκαν στο κέντρο επιχειρήσεων από τον επικεφαλής αξιωματικό, οι αστυνομικοί και η δικαστικός λειτουργός δέχτηκαν ευθείες βολές από κυνηγετικά όπλα. Τα βόλια από τις καραμπίνες μάλιστα, σύμφωνα με τις τεχνικές εκθέσεις της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, έσπασαν τα κράνη που ευτυχώς εξακολουθούσαν να φορούν κάποιοι αστυνομικοί και τις ασπίδες.
Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης οι δράστες της επίθεσης έχουν ήδη εντοπιστεί και στις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθούν στο αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας για ν’ απολογηθούν. Σε άλλη περίπτωση, αναμένεται να εκδοθούν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης.

Η δεύτερη δικογραφία συντάσσεται από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας νοτιοανατολικής Αττικής και είναι και η πλέον ογκωδέστατη καθώς περιέχει στοιχεία και καταθέσεις για περίπου 50 περιστατικά βίαιων γεγονότων που σημειώθηκαν στο διάστημα των δίμηνης διάρκειας ταραχών κι έκτροπων.
Στην επίτομη προανακριτική έρευνα περιλαμβάνονται στοιχεία και καταθέσεις κατά συγκεκριμένων ατόμων για επιθέσεις κατά αστυνομικών με μολότωφ ή με πέτρες, σε κάποιες από τις οποίες προκλήθηκαν και τραυματισμοί ένστολου προσωπικού, καθώς επίσης και φθορές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας κυρίως από λιθοβολισμούς και εμπρησμούς.
Σε αυτή τη δικογραφία περιλαμβάνονται τα ονόματα πλειάδας ατόμων για τα αδικήματα της επίθεσης κατά αστυνομικών και πρόκλησης σοβαρών ή απλών σωματικών βλαβών, για χρήση εκρηκτικών κι εμπρηστικών υλών και μηχανισμών, για εμπρηστικές ενέργειες κ.ά.

Η τρίτη και τελευταία στη σειρά δικογραφία εκπονείται από την Τροχαία Αττικής για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών, με δεδομένο ότι τα επεισοδιακά γεγονότα και οι καταλήψεις εκτεταμένων οδικών τμημάτων της λεωφόρου Λαυρίου, συντέλεσαν ώστε να καταστούν δυσχερείς οι μετακινήσεις με ιδιωτικά και δημόσια μέσα μεταφοράς σε ολόκληρη τη νοτιοανατολική Αττική.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε