Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Οι εξουσίες σφάζονται και η κοινωνία τρώει τις σάρκες της

Οι εξουσίες σφάζονται και η κοινωνία τρώει τις σάρκες της
Μικραίνουν οι μέρες κατά την συνήθεια του Φθινοπώρου και το τρίτο καλοκαίρι του δεσμευμένου τόπου αφήνει ανυπόφορη ξηρασία στις ζωές των κανονικών ανθρώπων.

Κάτι επαναλαμβάνουν οι δανειστές μονότονα από Βερολίνο , Βρυξέλλες και Παρίσι για την τήρηση των δεσμεύσεων και τα ευρήματα από την επικείμενη μαγνητική της τρόικας στο γενικό λογιστήριο.
 
Αναρωτιέται κανείς πως θα χωρέσουν περικοπές 11, 5 δις ευρώ σε μερικές σελίδες νομοσχεδίου και τρέμει με τα στραπάτσα στις ζωές χιλιάδων ανθρώπων που παραμιλούν ψάχνοντας για γιατρούς, φάρμακα , δανεικά , αποφάγια και συμπόνια .
 
Χιλιάδων ανθρώπων που συνωστίζονται για εφήμερες ρυθμίσεις σε Εφορίες , ΔΕΗ , Τράπεζες και επικοινωνίες . Ανθρώπων που σαστίζουν με τις τιμές του καυσίμου θέρμανσης και συνειδητοποιούν πως οι τιμές βενζίνης ακυρώνουν πρακτικά τις ρυθμίσεις για τον δακτύλιο .
 
Αλαφιασμένοι άνθρωποι που προσεύχονται μην αρρωστήσουν , μην χάσουν τη δουλειά , το προνοιακό, μην λυπήσουν τα παιδιά . Που τρέχουν πανικόβλητοι σαν τους κατοίκους περιοχών που πλήττονται , χωρίς να ακούγονται κρότοι , χωρίς να φαίνονται καπνοί , αλλά καταμετρώνται θύματα .
 
Βόλεψε την κυβέρνηση το καλοκαίρι, τα τσάρτερ ακόμη πηγαινοέρχονται ασταμάτητα σε Κρήτη , Ρόδο, Κέρκυρα με βαριά φορτία Ρώσων ,που αλλάζουν μετά από δεκαετίες τον τουριστικό χάρτη .
 
Ο Αμπράμοβιτς έδεσε στον Πόρο, ανοιχτά από τον όρμο ελλιμενισμού του Ρωσικού στόλου στα χρόνια του ‘21, η κυρία Gaga γοητεύτηκε από το Μιραμπέλλο, η επανάσταση των φοροφυγάδων του συρμού και των κλεπτών του ΦΠΑ κορυφώθηκε στην Ύδρα .
 
Αλλά η επιμελής απόκρυψη των Τεράτων της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής που διέλυσαν τη χώρα συντελέστηκε ανά την υφήλιο , με πρόσχημα κάτι έρευνες σε ακόμη κλειστές λίστες της Ελβετίας.
 
Διευκόλυνε το καλοκαίρι την κυβέρνηση , που μας σέρβιρε ως επίτευγμα τις επιχειρήσεις του «Ξένιου Δία» οι οποίες εκτυλίχθηκαν στο περιθώριο πρωτοφανών βιαιοπραγιών από οργανωμένα αποσπάσματα ρατσιστικών και φασιστικών ομάδων .
 
Επιχειρήσεις που εν τέλει απέφεραν τον εντοπισμό δυο χιλιάδων ατόμων χωρίς χαρτιά , την ώρα που ανυπολόγιστος αριθμός εισρέει πάλι από θαλάσσης , μετά την απόσπαση του Λιμενικού από τη διακλαδική λειτουργία του ως σύγχρονη ακτοφυλακή .
 
Πάει όμως το καλοκαίρι των δυο εκλογών και των τριών κομμάτων στην κυβέρνηση που μοιράζουν ρόλους και παίζουν το παιχνίδι των ισοδυνάμων , προσπαθώντας να μετριάσουν την δυσαρέσκεια των 200 χιλιάδων , κυρίως των ειδικών μισθολογίων . Δηλαδή τον πυρήνα του προσωπικού των εξουσιών και των επιστημών .
 
Έτσι , τώρα ,με τη ΝΔ να νομίζει ότι κυβερνά , με ΠΑΣΟΚ –ΣΥΡΙΖΑ να ερίζουν με το φάντασμα της 3ης Σεπτεμβρίου , και προσεχώς :με γιατρούς να μην γιατρεύουν , καθηγητές να μην διδάσκουν , αστυνομικούς να μην διώκουν , δικαστές να μην δικάζουν , εφοριακούς να μην συλλέγουν φόρους , επιχειρήσεις να μην πληρώνουν και 1,5 εκατομμύριο να μην εργάζονται καταφθάνει η τρόικα με τον τομογράφο της. Για να αξιολογήσει την βιωσιμότητα του χρέους φυσικά , όχι του μεγάλου και χειμαζόμενου μέρους της κοινωνίας , που καταδικάζεται σε αφανισμό για τόσο μικρές ή και ανύπαρκτες αμαρτίες.
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε