Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι φορτηγατζήδες “μπλοκάρουν” και πάλι το Ικόνιο

Απο τις 06:00 το πρωι συγκεντρώνονται έξω από το λιμάνι του Ικονίου. ΦΩΤΟ NEWSIT
Απο τις 06:00 το πρωι συγκεντρώνονται έξω από το λιμάνι του Ικονίου. ΦΩΤΟ NEWSIT
Ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες φορτηγών μετά την χθεσινή συνάντηση τους με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών. Συγκεντρώνονται έξω από το λιμάνι του Ικονίου.

Από τις 06:00 το πρωί έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται έξω από το λιμάνι του Ικονίου οδηγοί και ιδιοκτήτες φορτηγών ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τον νόμο που ήδη ψηφίστηκε για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους.
 
Χθες είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Μεταφορών όμως η συνάντηση δεν είχε κανένα αποτέλεσμα κι έτσι σήμερα αποφάσισαν να “μπλοκάρουν” συμβολικά το λιμάνι του Ικονίου ενώ προειδοποιούν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.
ΩΡΑ 07:15 ΛΙΜΑΝΙ ΙΚΟΝΙΟΥ
Οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι αθέτησε τις δεσμεύσεις της για ένταξη του κλάδου στον αναπτυξιακό νόμο, αλλά και τις διαβεβαιώσεις για τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους θέματα.
 
Μεταξύ άλλων, ζητούν
-Αναστολή εφαρμογής νομού για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους για ένα έτος με ταυτόχρονη τεκμαρτή φορολόγηση των αυτοκινητιστών για τη χρήση 2010.
-Τριετές πάγωμα των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών των περιουσιακών στοιχείων των αυτοκινητιστών για οφειλές προς το δημόσιο.
-Εφαρμογή πενταετούς μεταβατικής περιόδου και υπολειμματικής αξίας των αδειών.
ΩΡΑ 07:25 ΛΙΜΑΝΙ ΙΚΟΝΙΟΥ

Να υπενθυμίσουμε ότι το καλοκαίρι μετά από αρκετές μέρες απεργίας των φορτηγατζήδων η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε επιστράτευση των απεργών κάτι που όμως δεν ίσχυσε ποτέ και έμεινε απλά στα…λόγια!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε