Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι νέες μειώσεις των μισθών στο Δημόσιο

Οι νέες μειώσεις των μισθών στο Δημόσιο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.11.2012 | 10:13
Πρώτη δημοσίευση: 07.11.2012 | 08:10

Από την πρώτη Ιανουαρίου του 2013 εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο και έτσι θα δουν τους μισθούς τους να μειώνονται χιλιάδες υπάλληλοι του Δημοσίου

Το μέτρο αφορά στους εργαζόμενους σε όλες τις ΔΕΚΟ και τους φορείς της γενικής κυβέρνησης , τους υπαλλήλους της Βουλής, της Προεδρίας της Δημοκρατίας και της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με το άρθρο 12 του πολυνομοσχεδίου το ενιαίο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί και στο προσωπικό των ΔΕΚΟ, των Ν.Π.Ι.Δ., που ανήκουν στο κράτος ή σε Ν.Π.Δ.Δ. ή σε Ο.Τ.Α, κατά την έννοια εποπτείας, διορισμού και ελέγχου της πλειοψηφίας της διοίκησής τους, συμπεριλαμβανομένων των Γενικών και Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, ή επιχορηγούνται τακτικά, από πόρους των ως άνω φορέων κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους.

Με τις ίδιες διατάξεις καταργείται το 2% επί του βασικού μισθού που παίρνουν οι δικηγόροι με έμμισθη εντολή του δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, αλλά και η από 15% ως και 40% προσαύξηση αποδοχών σε όσους χορηγείται άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης στο εσωτερικό.

Διαβάστε επίσης:
Δεν μειώνονται οι μισθοί εφοριακών και τελωνειακών

Πήραν πίσω το ψαλίδι στις συντάξεις αναπήρων -Κόβονται περισσότερο οι συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ   Διαδώστε αυτό το άρθρο