Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Οι όροι για την πρόσληψη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Οι όροι για την πρόσληψη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθεί η Εγκύκλιος από το υπουργείο Παιδείας.

Η Εγκύκλιος, θα καλεί τους υποψηφίους για κατάθεση αιτήσεων για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Α/βάθμια και Β/βάθμια εκπαίδευση., καθώς επίσης θα ορίζονται οι προθεσμίες, τα δικαιολογητικά, ο τρόπος ελέγχου τους, ο αριθμός των δηλώσεων προτίμησης, η διαδικασία κατάρτισης και οριστικοποίησης των πινάκων αναπληρωτών και ωρομισθίων, τα όργανα πρόσληψης και τοποθέτησης. 

Σύμφωνα με το Σχέδιο Σταθερότητας και Ανάπτυξης του υπουργείου Οικονομικών φέτος θα υπάρξει  μείωση του αριθμού των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών κατά 70%, ενώ για τους μόνιμούς η μείωση θα φτάσει το 50%.

Οι προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών και αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα γίνουν με βάση όσα ορίζονται στο νέο ν. 3848/2010 για τη μεταβατική περίοδο 2010/11 και 2011/12. 

Από την 1η Ιουλίου 2010, οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών παύουν να τροφοδοτούνται με νέα στοιχεία προϋπηρεσίας και ισχύουν μέχρι την κατάρτιση των πινάκων Επιλογής Εκπαιδευτικών για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση – Π.Ε.Ε.Π.Δ.Ε που θα καταρτιστούν το 2012 μετά το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. 

Σε περίπτωση της εξάντλησης ενός ή περισσότερων από τους προηγούμενους ενιαίους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών πινάκων συντάσσονται αντιστοίχως πίνακες με σειρά κατάταξης βάσει του χρόνου κτήσης του πτυχίου και, εφόσον ο χρόνος αυτός συμπίπτει για περισσότερους υποψηφίους, λαμβάνονται υπόψη διαδοχικά ο βαθμός του πτυχίου και η βαθμολογία τους σε διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π.. Οι προσλήψεις

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε