Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Οι όροι της συμφωνίας για το King George

Οι όροι της συμφωνίας για το King George

 Διευκρινίσεις όσον αφορά στους όρους του προσυμφώνου μίσθωσης του ξενοδοχείου «King George», που υπέγραψε με τη Eurobank, δίνει η Λάμψα ΑΕ σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Σημειώνεται πως το συμβολαιογραφικό μισθωτήριο θα υπογραφεί μέχρι την 14.12.2012.

Ειδικότερα, η εταιρεία αναφέρει πως η διάρκεια μίσθωσης είναι για 10 χρόνια, με δικαίωμα της μισθώτριας να την παρατείνει αρχικά για πέντε χρόνια και, ακολούθως, για άλλα πέντε χρόνια. Η μίσθωση θα αρχίσει με την υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης και παραλαβής του μισθίου.

Το προσύμφωνο μίσθωσης προβλέπει πως η μισθώτρια έχει το δικαίωμα να καταγγείλει τη μίσθωση αζημίως, μετά την παρέλευση της πενταετίας από την έναρξή της, τα αποτελέσματα της οποίας θα επέρχονται έξι μήνες από την περιέλευση της καταγγελίας στην εκμισθώτρια.

Παράλληλα, η εκμισθώτρια έχει το δικαίωμα να καταγγείλει τη μίσθωση, μετά την παρέλευση πενταετίας από την έναρξη ισχύος της μίσθωσης, σε περίπτωση πώλησης του ακινήτου σε τρίτον.

Στην περίπτωση εκποίησης του ακινήτου, η μισθώτρια έχει δικαίωμα προτίμησης (of first refusal) επί ίσοις όροις έναντι παντός τρίτου για την αγορά του μισθίου.

Η Λάμψα διευκρινίζει επίσης πως το ετήσιο μίσθωμα αποτελείται από ελάχιστο ετήσιο μίσθωμα και ποσοστιαίο ετήσιο μίσθωμα ανάλογο με τα ακαθάριστα έσοδα, υπολογιζόμενο επί των ακαθαρίστων εσόδων του μισθίου και εναλλακτικά επί του αθροίσματος των ακαθαρίστων εσόδων των ξενοδοχείων «King George» και «Μεγάλη Βρετανία».

Η διαχείριση (management) του ξενοδοχείου θα ανατεθεί στον όμιλο Starwood.

Επίσης, η μισθώτρια ευθύνεται για τη συντήρηση του μισθίου, ακόμη και για φθορές ή βλάβες συνήθους χρήσης. Με την έναρξη της μίσθωσης, η μισθώτρια θα προβεί σε δαπάνες αναβάθμισης του μισθίου και σύνδεσής του με το όμορο της «Μεγάλης Βρετανίας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε