Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι πανεπιστημιακοί έτοιμοι να τινάξουν στον αέρα την Εξεταστική του Σεπτεμβρίου

Οι πανεπιστημιακοί έτοιμοι να τινάξουν στον αέρα την Εξεταστική του Σεπτεμβρίου

Την αντίθεσή της στις μειώσεις των αποδοχών των πανεπιστημιακών κατά 17,5% μεσοσταθμικά, εκφράζει η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας των Πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ), η οποία συνεδρίασε σήμερα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι πανεπιστημιακοί δεν μπορούν να αποδεχθούν τις προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών για νέες μειώσεις, τη στιγμή που, ήδη, έχουν υποστεί από το 2008 μειώσεις της τάξης του 25%.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, οι μειώσεις αυτές «είναι άδικες, δεν αντιστοιχούν στο λειτούργημα και το έργο που καλούνται να επιτελέσουν στην ελληνική κοινωνία οι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι. Οδηγούν σε αποδοχές αναξιοπρεπείς και αναντίστοιχες των άλλων ειδικών μισθολογίων.

«Επί πλέον», προσθέτουν οι πανεπιστημιακοί, «είναι αναποτελεσματικές, κινούνται στο αδιέξοδο πλαίσιο της προσπάθειας υπέρβασης της οικονομικής κρίσης αποκλειστικά με περιοριστικές πολιτικές λιτότητας».

Επίσης, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας αντιπροτείνει την επιστροφή, για όλα τα ειδικά μισθολόγια, στο επίπεδο των αποδοχών του 2001 και την άμεση έναρξη της συζήτησης για ενιαίο ειδικό μισθολόγιο όλων των λειτουργών του δημοσίου, που, όμως, δεν έγιναν αποδεκτά από τον υπουργό Οικονομικών. Τονίζει δε, ότι ο εξευτελισμός και η απαξίωση πανεπιστημιακών πρέπει να σταματήσει από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας.

Στην ανακοίνωση των πανεπιστημιακών τονίζεται:

«Ζητάμε από τον πολιτικό προϊστάμενο υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο, να στηρίξει αποτελεσματικά τους πανεπιστημιακούς και τα δίκαια αιτήματά μας για αξιοπρεπείς αποδοχές και δίκαιη συμμετοχή στην κατανομή των βαρών για τη διέξοδο από την κρίση.

Ζητάμε από τους πολιτικούς αρχηγούς των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση να μην συναινέσουν σ’ αυτά τα μέτρα.

Ζητάμε από τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης να στηρίξουν τα αιτήματά μας,

Καλούμε τους Συλλόγους να συνεδριάσουν εκτάκτως και να προτείνουν στα μέλη τους απεργιακές κινητοποιήσεις και μορφές δράσεων από τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012.

Καλούμε έκτακτη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου για να εξετάσει και να προτείνει τη μορφή και τη διάρκεια των κινητοποιήσεων».

Τέλος, οι πανεπιστημιακοί καλούν τους συναδέλφους τους σε εκδήλωση διαμαρτυρίας, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στις 8 το απόγευμα, στην Πλατεία Συντάγματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ατάκα του Στουρνάρα που σοκάρει: “Το θέμα είναι να έχετε μισθό” – Ξεχάστηκαν τα ισοδύναμα και τώρα το αναδρομικό “μαχαίρι”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε