Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Οι πολίτες μιλούν στο NewsIt για τα νέα μέτρα και το ασφαλιστικό

Οι πολίτες μιλούν στο NewsIt για τα νέα μέτρα και το ασφαλιστικό

Ανησυχία, θυμό ,αβεβαιότητα και ανασφάλεια έχουν προκαλέσει στους πολίτες τα νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης σε συνδυασμό με τον νέο ασφαλιστικό νόμο.

Ο φακός του Newsit βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας και απέσπασε τις απόψεις των πολιτών. Κάθε άποψη και μια διαφορετική ιστορία ανθρώπων που σχολιάζουν το παρόν και αντιλαμβάνονται το άμεσο μέλλον αρκετά θλιβερό και σκοτεινό για τους ίδιους αλλά και για τις οικογένειές τους.

Με τα νέα μέτρα και το καινούριο ασφαλιστικό, η νέα γενιά δεν βλέπει ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον.

Γιάννης Νικολακόπουλος, 25 ετών, υπαλληλος ΔΕΚΟ

”Δουλεύω μόλις 4 χρόνια και βλέπω οτι το νέο ασφαλιστικό θίγει τα κεκτημένα που κατέκτησαν οι πατεράδες μας. Βρισκόμαστε μπροστά σε μία λαίλαπα που η νέα γενιά θα την πληρώσει πολύ σκληρά. Πρέπει να δουλεύω μέχρι τα 70 για να πάρω σύνταξη. Είμαι καταδικασμλενος σε εργασία χωρίς σταματημό. Ξεχνάω πια το δικαίωμα όχι απλά στην καλή σύνταξη αλλά στην απλή σύνταξη.Δεν βλέπω φώς ούτε ελπίδα”.

Οι συνταξιούχοι δούλευαν τόσα χρόνια για να δίνουν τώρα αγώνα επιβίωσης.

Παναγιώτης Σταύρου , 72 ετών, συνταξιούχος δημοσίου

”Από το 2001 είμαι συνταξιούχος. Εργαζόμουν από το 1960 σκληρά. Δούλευα για 40 χρόνια και τώρα μου μειώνουν την σύνταξη την οποία την μισή την δίνω για το ενοίκιο.Τα λεφτά που θα μου μένουν πια δεν θα μου φτάνουν για να ζήσω τον εαυτό μου και τη γυναίκα μου.Να κόψουν από άλλους που έχουνε σπίτια και νοικιάζουνε και οχι απο εμάς που απλά επιβιώνουμε”.

Για τους άνεργους υπάρχει μόνο μαύρη εργασία

Σταύρος Γιαννόπουλος, 34 ετών, άνεργος

”Η κατάσταση στην αγορά εργασίας είναι πολύ άσχημη. Δεν μπορείς να βρείς πουθενά δουλειά.Μικρά μεροκάματα χωρίς να μετράει η προυπηρεσία πουθενά. Για το ασφαλιστικό, εμείς καταβάλουμε εισφορές τις οποίες δεν πρόκειται να πάρουμε ποτέ πίσω. Οτι βρίσκω για δουλειά είναι λίγες ώρες και μαύρα. Δεν υπάρχει μέλλον. Αναγκάστικα να γυρίσω στους δικούς μου διοτι δεν μπορώ να τα βγάλλω πέρα.  Καταδικάζω τους βανδαλισμούς και την βία. Με αυτά τα γεγονότα κάποιοι θέλουν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο για να μην κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις”.

Δουλειά από τα 15 για σύνταξη στα 60 και εάν. 

Νίκος Κουλουμπάτσης 40 ετών ,οδηγός λεωφορείου

”Τα μέτρα είναι άδικα όσον αφορά στο ασφαλιστικό και θίγουν περισσότερο τους εργαζόμενους που πρόκειται να βγούν στην σύνταξη.  Δεν μπορεί χρόνια κεκτημένων που έχουμε πληρώσει στα ασφαλιστικά ταμεία να παίρνονται πίσω με μια απλή απόφαση. Θίγομαι και στην καταμέτρηση του χρόνου για να ολοκληρώσω το συνταξιοδοτικό που έρχεται και υπολογίζει για όλον τον εργάσιμο βίο, και στην αυξηση στα χρόνια υπηρεσίας. Όταν καταμετρά όλον τον εργάσιμο βίο για έναν εργαζόμενο που βγαίνει συην σύνταξη είναι φυσιολογικό να έρθουνε μειώσεις.Είμαι 40 χρονών, δουλεύω από τα 15 και θα πάρω σύνταξη στα 60”.

Βασίλης Κατσαρός 40 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος τηλεπικοινωνιών

”Το λυπηρό είναι οτι αυξάνεται ο χρόνος εργασίας και τα μέτρα ακουμπάνε περισσότερο τους απλούς εργαζόμενους αφού τους σπρώχνουνε να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Με αναγκάζουν να εργάζομαι για 40 χρόνια για να πάρω την σημερινή σύνταξη.Αυτά τα μέτρα θίγουν όλους τους πολίτες της χώρας”. 

Ευθύμιος Θεοχάρης 50 ετών ,υπαλληλος ΔΕΚΟ

Το καινούριο ασφαλιστικό θίγει βάναυσα τους εργαζόμενους διοτι ανεβάζει τα όρια ηλικίας, δημιουργεί υποκατηγορίες εργαζομένων και ανασφάλεια που κανείς πραγματικά δεν ξέρει αν θα προλάβει να βγεί στην σύνταξη. Είμαι 50 ετών και με το καινούργιο ασφαλιστικό θα πάρω σύνταξη στα 62.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε