Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Οι προτάσεις Μπατζελή για τους αγρότες

Στιγμιότυπο από την έναρξη του διαλόγου σο Ζάππειο ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Στιγμιότυπο από την έναρξη του διαλόγου σο Ζάππειο ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αρχισε ο διάλογος στο Ζάππειο. Τι προτείνει η κυβέρνηση. Αποχώρησε από το διάλογο η ΝΔ.

Μέτρα για την μείωση του κόστους παραγωγής ανακοίνωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή.
“Ο διάλογος δεν είναι φιέστα. Το αγροτικό πρόβλημα έχει τεθεί στην κοινωνία. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές, σε απόλυτη συνεργασία με τους αγρότες”, δήλωσε στην έναρξη της διημερίδας η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

‘Οπως είπε, φυτοφάρμακα, λιπάσματα και ζωοτροφές θα τιμολογούνται με βάση τις τιμές στις 3 φθηνότερες χώρες της ΕΕ.
Επίσης, οι αποζημιώσεις μέσω του ΕΛΓΑ θα καλύπτουν και άλλες καταστροφές σε καλλιέργειες με επιπλέον ασφάλιστρα εκ μέους των αγροτών.

Η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη είπε οτι το ΤΕΜΠΜΕ θα χρηματοδοτεί και αγροτικές εκτός από τις εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να καλυφθούν με ευνοϊκή ρύθμιση και δάνεια σε αγρότες που δόθηκαν με την εγγύηση του δημοσίου.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Η ΝΔ

‘Οπως δήλωσε ο αρμόδιος τομεάρχης Γιώργος Κασαπίδης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να συμμετέχει στη διαδικασία με τους αγρότες απόντες.

Ο κ. Κασαπίδης κάλεσε  τον Πρωθυπουργό να βρει λύση στο αδιέξοδο και όπως χαρακτηριστικά είπε «αποχωρεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας».

 Παράλληλα με τη διαδικασία του Ζαππείου, έχουν ξεκινήσει οι σχετικές ομάδες εργασίας οι οποίες εξετάζουν οκτώ άξονες – προβλήματα της ελληνικής γεωργίας, με τη συμμετοχή πάνω από 350 εκπροσώπων φορέων και οργανώσεων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε