Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Οι πρώτες απολύσεις στο Δημόσιο έρχονται τον Οκτώβριο;

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
, ΦΩΤΟ EUROKINISSI

7.000 άνθρωποι υπηρετούν στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και συγκεκριμένα στους Οργανισμούς που πέρασε από… κρησάρα η Διυπουργική. Φαίνεται από τις δηλώσεις ότι η πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο άνοιξε.

Ο Θ. Πάγκαλος εμμέσως πλην σαφώς το άφησε ανοιχτό καθώς ναι, μεν είπε πως με το Λουκέτο στους 75 οργανισμούς “δεν προτείνεται η απόλυσή τους, αλλά η αξιοποίησή τους αφού αξιολογηθούν από το ΑΣΕΠ”

Δηλαδή για πολλούς από τους 7.000 υπαλλήλους που δεν θα έχουν θέση μετά την κατάργηση σε άλλους τομείς του Δημοσίου η θέση δεν θα υπάρχει και ουσιαστικά όπως οι άνεργοι που μέσω ΑΣΕΠ διεκδικούν τη μια θέση εκείνοι θα κληθούν να διατηρήσουν το δικαίωμα εργασίας στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο, θα προκύψει όφελος 650 εκατ. ευρώ, ενώ δεν θα δίδονται και τα 2,7 δισ. ευρώ των ετήσιων επιχορηγήσεων, τα οποία θα εγγραφούν στον προϋπολογισμό του 2012.

Μεταξύ των οργανισμών που πρόκειται να συγχωνευθούν είναι οι:
ΕΡΤ
Κτηματική Εταιρία Δημοσίου
Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα
Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού
Δημόσια Επιχείρηση Νοσοκομείων
Θέμις Κατασκευαστική (η εταιρία που κατασκευάζει τα δικαστήρια)
ΕΟΜΜΕΧ
Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας
Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας
ΟΣΚ
ΙΓΜΕ

«Υπάρχουν υπουργοί που δεν έδωσαν στοιχεία»
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραδέχτηκε ότι υπήρξαν καθυστερήσεις καθώς πολλοί υπουργοί δεν έδωσαν, ως όφειλαν, στοιχεία για τους οργανισμούς και τους φορείς που εποπτεύουν.

«Έχω στείλει ένα γράμμα σε όλους τους συναδέλφους και τους ζήτησα να συνεισφέρουν. Δεν υπήρξε ανταπόκριση. Υπάρχει μια δυστοκία σε ό,τι αφορά την προσπάθεια», είπε ο κ. Πάγκαλος.

Όπως αποκάλυψε, απέστειλε αίτημα σε 122 Ινστιτούτα και Ερευνητικά κέντρα για να τον ενημερώσουν για το αντικείμενο και τους υπαλλήλους που απασχολούν και τις δαπάνες τους. Μόνο οι 66 από αυτούς έσωσαν στοιχεία, ενώ 56 ζήτησαν και πήραν προθεσμία έως τις 10 Ιουνίου.

Αν όμως δε δώσουν ούτε και τότε τα στοιχεία που τους έχουν ζητηθεί «θα συμπεράνω ότι δεν υπάρχουν και θα αποφασιστεί η διάλυσή τους», διεμήνυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιοι Δημόσιοι Οργανισμοί κλείνουν

Απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων ή μείωση μισθού 50% και αργία!

Ναι, θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο – Επιβεβαίωση newsit

Απολύσεις και άρση μονιμότητας στο Δημόσιο – Τι δεν λένε

“Έκλεισε” το πακέτο των αποκρατικοποιήσεων – Πώς θα αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε