Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Οι στόχοι της κυβέρνησης μετά τη Σύνοδο – Με αποκρατικοποιήσεις και άγριο “μαχαίρι” στο Δημόσιο θα προσπαθήσουν να αλλάξουν την εικόνα της χώρας

Οι στόχοι της κυβέρνησης μετά τη Σύνοδο – Με αποκρατικοποιήσεις και άγριο “μαχαίρι” στο Δημόσιο θα προσπαθήσουν να αλλάξουν την εικόνα της χώρας

– Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη υπάρχει λίστα με 60 οργανισμούς που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν
– Πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης είναι μέσα στο καλοκαίρι να κάνει αποκρατικοποιήσεις
– Με την τρόικα αρχικά η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να επιμηκυνθεί η δημοσιονομική προσαρμογή
– Μετά το καλοκαίρι αφού κάνουν αποκρατικοποιήσεις και περικόψουν το δημόσιο θα ζητήσουν νέες αλλαγές στο Μνημόνιο

Με τα πράγματα να αλλάζουν στην Ευρώπη, η ελληνική κυβέρνηση στοχεύει να δώσει ένα μεγάλο δώρο στην τρόικα, αυτό που δηλαδή μέχρι τώρα Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ θεωρούσαν ως φέουδο και το διαχειρίζονταν ανάλογα. Ο λόγος για το Δημόσιο, στο οποίο πλέον απαιτούνται μεταρρυθμίσεις όχι μόνο από τους ευρωπαίους εταίρους, αλλά και από την πλειοψηφία των πολιτών.

Έτσι η κυβέρνηση με την επίσκεψη της τρόικας θα παρουσιάσει ένα μεγάλο πακέτο αποκρατικοποιήσεων αλλά και λουκέτο ή συγχωνεύσεις σε πολλείς φορείς του δημοσίου, προκειμένου να καταφέρει την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

Ο χρόνος πάντως δεν είναι με το μέρος μας και για αυτό το λόγο, η ελληνική κυβέρνηση έχει την πρόθεση οι αλλαγές αυτές και οι μεταρρυθμίσεις να πραγματοποιηθούν ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, προκειμένου να κάμψει και την έντονη δυσπιστία των εταίρων και κυρίως της γερμανικής πλευράς. Άλλωστε δεν είναι και τυχαία η επισήμανση της κας Μέρκελ που δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι μία διαφορετική περίπτωση σε σχέση με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία,για τις οποίες είπε ότι σημειώνουν σημαντικές προόδους.

Για αυτό το λόγο λοιπόν η κυβέρνηση θα ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις με την τρόικα με πρωταρχικό σκοπό να κερδίσει την παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά το μέγιστο δύο χρόνια και εν συνεχεία κάνοντας μεγάλες μεταρρυθμίσεις θα κυνηγήσει και περισσότερες αλλαγές στο μνημόνιο.

Βασικό όπλο του κ. Σαμαρά που θα κυνηγήσει τις επόμενες ημέρες είναι οι αποκρατικοποιήσεις για τις οποίες μάλιστα διαρρέεται ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις. Έτσι εάν γίνει κάτι τέτοιο, η ελληνική κυβέρνηση θα μπορέσει να αρθρώσει φωνή στους ευρωπαίους εταίρους και να κερδίσει σοβαρές τροποποιήσεις στο μνημόνιο προς όφελος των πολιτών.

Άλλο ένα μεγάλο ατού που έχει η ελληνική κυβέρνηση είναι το δημόσιο και ο περιορισμός του. Μέτρα δηλαδή για τον περιορισμό του δημοσίου με λουκέτα ή συγχωνεύσεις οργανισμών, είναι ο στόχος της κυβέρνησης, προκειμένου να δειξει στην Ευρώπη την αποφασιστικότητά της. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ήδη σχετική λίστα για καταργήσεις ή συγχωνεύσεις οργανισμών.

Κλείνουν μέσα στο καλοκαίρι 60 οργανισμοί στο Δημόσιο – Τι θα γίνει με τους υπαλλήλους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παπούλιας: Αναγκαίες οι αλλαγές στο μνημόνιο της Ελλάδας

Τι σημαίνει για την Ελλάδα η… ήττα της Μέρκελ

Ουσιαστικά εγγυήθηκαν τις καταθέσεις μας

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε