Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Οι τούρκοι προκαλούν τον αδύναμο κρίκο – Θα βγάλουν το Σεισμίκ στο Αιγαίο για αντίποινα στην Κύπρο

– Είδαν οτι δεν τους παίρνει με το Ισραήλ και τα βάζουν μαζί μας
– Ακόμα και αύριο θα αρχίσει η γεώτρηση συνοδεία ισραηλινών αεροπλάνων και πλοίων
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ONALERT.GR

Με την Ελλάδα που ταλανίζεται από την οικονομική κρίση και έχει πέσει στα γόνατα παρακαλώντας τους δανειστές της τα βάζει η Τουρκία για να απαντήσει στην “πρόκληση” των Κυπρίων που ξεκινούν τις γεωτρήσεις στο οικόπεδο 12.

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας μίλησε για «προβοκάτσια» των ελληνοκυπρίων αναφερόμενος στις υποθαλάσσιες έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας και απείλησε οτι το ερευνητικό σκάφος Σεισμίκ της Τουρκίας ενδέχεται να συνοδευτεί απο το Ναυτικό.

Ο τούρκος Υπουργός υποστήριξε πως «σε περίπτωση που οι ελληνοκύπριοι ξεκινήσουν την 1η Οκτωβρίου τις έρευνες εμείς θα απαντήσουμε μέσα σε μια εβδομάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.onalert.gr

Και όλα αυτά ενώ πλησιάζει η μεγάλη ώρα της πρώτης δοκιμαστικής γεώτρησης στο οικόπεδο 12 η οποία δεν αποκλείεται να αρχίσει ακόμη και αύριο αν υπάρξει διαβεβαίωση από τους τεχνικούς της Noble ότι η πλατφόρμα σταθεροποιήθηκε πλήρως.

Η ίδια η εταιρεία είχε ενημερώσει την Παρασκευή επίσημα την κυπριακή Κυβέρνηση ότι το τρυπάνι θα πιάσει δουλειά γύρω στο μεσημέρι σήμερα Δευτέρα. Έτσι και ο πρόεδρος Χριστόφιας ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς στη σύσκεψη της Παρασκευής για τη διαβεβαίωση της Noble, και για πρώτη φορά έγινε από κυβερνητικά χείλη, αναφορά στη Δευτέρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες κυπριακών εφημερίδων που επικαλούνται επίσημες πηγές, ανέφεραν ότι πιθανό να υπάρξει αναβολή για μια – δυο μέρες, καθώς η εταιρεία χρειάζεται ακόμα λίγο χρόνο για την ολοκλήρωση της υποστηρικτικής υποδομής για τη χρήση του γεωτρύπανου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με συνοδεία του ισραηλινών αεροπλάνων και πλοίων θα αρχίσει η γεώτρηση στην Κύπρο!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε