Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 38 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι τράτες άνοιξαν το λιμάνι - Θα το κλείσει ξανά η ΠΝΟ τη Δευτέρα για το Zenith

Λευτέρης Σουχαϊμπ | souhaib@newsit.gr
Οι τράτες άνοιξαν το λιμάνι - Θα το κλείσει ξανά η ΠΝΟ τη Δευτέρα για το Zenith
Τράτες μεσα στο λιμάνι του Πειραιά. ΦΩΤΟ NEWSIT
left
  • 1
  • 2
right
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 02.06.2010 | 18:19
Πρώτη δημοσίευση: 02.06.2010 | 12:38

Το λιμάνι του Πειραιά έχει γίνει έρμαιο των απεργών που το κλείνουν και δημιουργούν τεράστια προβλήματα πέρα από το επίσης τεράστιο κόστος.

Τουλάχιστον 100 μηχανότρατες και γρι-γρι απέκλεισαν από νωρίς το λιμάνι του Πειραιά. Διαμαρτύρονται για μια οδηγία του υπουργείου Ανάπτυξης που απαγορεύειει στι μηχανότρατες να ψαρεύουν πιο κοντά από το 1 ναυτικό μίλι. Αποκλεισμένο είναι και το λιμάνι του Βόλου.

Παραμένουν ωστόσο εκεί προκειμένου να αποφασίσουν για το αν θα συνεχίσουν ή όχι τη διαμαρτυρία τους με αυτό την τρόπο. Τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά, ενώ δεν πραγματοποιήθηκαν εφτά δρομολόγια επιβατηγών πλοίων και δεν απέπλευσαν στην ώρα τους τέσσερα κρουαζιερόπλοια. Δεν έγιναν επίσης επτά δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό.

Μέσα σε όλα αυτά νέα κινητοποίηση, αποκλειστικά και μόνο για το κρουαζιερόπλοιο "Zenith" ετοιμάζει για την Δευτέρα 7 Ιουνίου η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ αναφέρει:

"Η Διοίκηση της ΠΝΟ κατά τη σημερινή της συνεδρίαση εξέτασε τις εξελίξεις που υπάρχουν αναφορικά με το θέμα του υπό σημαία Μάλτας κρουαζιερόπλοιου "Zenith" και κατέληξε στην απόφαση να προχωρήσει στην ανάληψη συνδικαλιστικής δράσης σε βάρος του πλοίου, την προσεχή Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010 κατά τον κατάπλου του στο λιμάνι του Πειραιά. Και αυτή η κινητοποίησή μας αποτελεί συνέχεια προηγούμενων κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας για την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτεργατών, με πρώτο και κορυφαίο την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους".

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
Οι τράτες δεν αφήνουν τίποτα να περάσει ΦΩΤΟ NEWSIT
Οι τράτες δεν αφήνουν τίποτα να περάσει ΦΩΤΟ NEWSIT

Φωτό: Νίκος Καραπατσής - δημοσιογράφος
Φωτό: Νίκος Καραπατσής - δημοσιογράφος

Ήδη  στο λιμάνι της Καβάλας 20 αλιευτικά έχουν αποκλείσει την είσοδο του λιμανιού και προειδοποιούν πως δεν θα επιτρέψουν στο πλοίο ΘΕΟΦΙΛΟΣ να πραγματοποιήσει το απογευματινό προγραμματισμένο  δρομολόγιο.

Λευτέρης Σουχαϊμπ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο