Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Οι υπεραξίες της πολιτικής Γης στο νεοκομματικό χωροταξικό

Οι υπεραξίες της πολιτικής Γης στο νεοκομματικό χωροταξικό

Τα κύματα συγκίνησης που ξεσήκωσε ο θάνατος του Δημήτρη Μητροπάνου και ξέσπασαν ορμητικά στις ψυχές κάθε λογής ανθρώπων, κοπάζουν.

Στο βάθος του χρόνου θα έρχονται και θα παρέρχονται υπερτονίζοντας την έλλειψη ενός χαρισματικού ανθρώπου. Η τραγουδιστική σφραγίδα που έβαλε σε ένα σημαδιακό ιστορικό διάστημα μεταξύ δυο αιώνων είναι απ αυτές που δεν ξεθωριάζουν. Μια αυθεντικά πένθιμη παρένθεση κλείνει σήμερα με τη ταφή και στρέφει τα φώτα στην προεκλογική θολούρα.

Κύματα θυμηδίας ξεσπούν από το θέατρο της κομματικής σκηνής, όπου το έργο διαδραματίζεται με παλαιοκομματικούς όρους και προϋποθέσεις σε μια κατάσταση ασφυκτικής οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής πολιορκίας. Κύματα οργής εκπέμπονται από την υπόθεση Τσοχατζόπουλου. Προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό στέκει ως υπόδικος σηματωρός της πολιτικής διαφθοράς, που διέτρεξε την μεταπολιτευτική περίοδο και ιδιαίτερα τις δυο τελευταίες δεκαετίες της.

Μιας διαφθοράς που μοιραία διαπότισε τους σκληρούς πυρήνες των κομματικών στρατών εξουσίας. Και με πυξίδα την αναξιοκρατία και την τακτική αγοραπωλησία ψήφων πέταξαν τη χώρα στον γκρεμό. Με τον ίδιο τρόπο προσπαθούν να παίξουν το παιχνίδι πάλι οι δυο μεγάλοι του συνολικού 40% των δημοσκοπήσεων, που πολώνουν τις ιδιαίτερες πελατείες τους, με στόχο να τις οδηγήσουν σε ποσοστό συγκυβέρνησης. Δεν έχει σημασία αν ως μέσο συσπείρωσης χρησιμοποιούν τώρα την άρνηση συνεργασίας, που θα υλοποιήσουν αν μπορέσουν την επομένη των εκλογών. Σιγά μην αφήσουν να δοθεί εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο τρίτο κόμμα, εκτός αν τρίτος είναι κάποιος από τους δύο.

Η συρρίκνωση του δικομματισμού, που άλλαξε τους όρους δόμησης των πολιτικών οικοπέδων, ήταν το τεράστιο κίνητρο πολλών για να επενδύσουν. Τα κόμματα και κομματίδια ξεπήδησαν σαν τις καντίνες σε παραλία που έγινε του συρμού, σαν μεσιτικά γραφεία που τρέχουν να καρπωθούν τις υπεραξίες της πολιτικής γης. Προβλέπεται μεγάλο το νταραβέρι του σχηματισμού της επόμενης κυβέρνησης και έτσι το σπορ της πολιτικής τούμπας πέρασε, από τους πρωταγωνιστές, στους κομπάρσους της πολιτικής σκηνής, που πλέον κινούνται ως κερδοσκόποι υποσχόμενοι γεώτρηση με νερό στην έρημο ή ως θεράποντες της κοινωνικής ομοιοπαθητικής με πείνα στην πείνα και δίψα στην δίψα.

Μετρούν αντίστροφα όλοι μέρες προς τις εκλογές, η κυβέρνηση του ΄09 βγάζει το δέρμα της πρώτης περιόδου και του κακού μνημονίου και φορά αυτό του δεύτερου σωτήριου, η επίδοξη αυτοδύναμη κυβέρνηση βλέπει πάλι το όνειρο της οικονομικής μεγέθυνσης. Σαν να μην άκουσε τους τριγμούς ούτε να είδε την σκόνη . Μετρούν αντίστροφα, με κόλπα δεν κόβουμε τώρα τη σύνταξη αλλά από τον επόμενο μήνα και με πυροτεχνήματα του ελέγχου από την εφορία των οικονομικών δοσοληψιών όλων των Ελλήνων. Το μπλέξιμο με την επίκαιρη διαφήμιση, « …όλοι», προβλέπεται. Πάνε, αν πάνε στις διασταυρώσεις δεκαετίες μετά την ανακάλυψη των σχετικών λογισμικών και ενώ σηκώνεται σκόνη και από πέρα δώθε ανεβαίνουν καπνοί.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε