Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

“Οι υπεύθυνοι για το θάνατο του πατέρα μου θα τιμωρηθούν” λέει στο Νewsit o γιος του αδικοχαμένου Αρχηγού του Ναυτικού

– Οι ευθύνες φτάνουν έως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπ. Εξωτερικών
– Ο πατέρας μου τους προειδοποιούσε και δεν τον άκουγαν
– Μάθαμε για τον θάνατό του με 6 ώρες καθυστέρηση
– “Θα αγωνιστώ μέχρι τέλους για να λάμψει η αλήθεια”.

Μία μέρα μετά τον τραγικό θάνατο του αργηγού του Ναυτικού Ανδρέα Ιωαννίδης και εντεκα ακόμη ανθρώπων, ο γιος του Νικόλας Ιωαννίδης άνοιξε την καρδιά του στο Νewsit και μίλησε για τον ήρωα πατέρα του αλλά για τις εγκληματικές ευθύνες όσων ήξεραν για τον κίνδυνο και δεν έκαναν τίποτα.

Όπως δήλωσε “από χθες έχουν βγει διάφορα έγγραφα εκτός από τις αναφορές που έστειλε ο πατέρας μου, από τον καιρό που είχε πιαστεί το πλοίο με τα εκρηκτικά, από τον Φεβρουάριο του 2009. Τα έγγραφα αυτά ενημέρωναν τις κρατικές υπηρεσίες, μάλιστα κάποιοι βρήκαν και μια δήλωση του παραιτηθέντος Υπουργού Άμυνας που τότε έλεγε οτι είναι απολύτως ασφαλή τα εκρηκτικά. Όμως την τελευταία εβδομάδα υπήρχε πρόβλημα στη μονάδα, είχαν αλλοιωθεί τα εμπορευματοκιβώτια. Την τελευταία εβδομάδα τον πατέρα μου τον απασχολούσε πολύ το θέμα και το συζητούσε και στο σπίτι καθώς από τη βάση τον ενημέρωναν διαρκώς τηλεφωνικά ότι τα κιβώτια έχουν αλλοιωθεί. Υπήρχε μια γενικότερη ανησυχία στη βάση σε πολλούς αξιωματικούς. Εν τω μεταξύ στις 6 Ιουλίου είχε σύσκεψη με τον αρχηγό ΓΕΣ και τον υπαρχηγό και άλλους υπευθύνους, πλην των αξιωματικών του ναυτικού οι οποίοι είχαν αυτήν την ωρολογιακή βόμβα στη βάση τους, αλλά δεν προέβησαν σε κάποια ενέργεια.

Η χθεσινή τραγωδία ήταν ένα έγκλημα που τελέστηκε κατ’ εξακολουθήση, το αποτέλεσμα ήταν να γίνει η έκρηξη. Από τότε που έφτασαν τα εκρηκτικά στη βάση είχαν ξεκινήσει να γίνονται αναφορές για την επικινδυνότητα τους αλλά δεν εισακούστηκαν.

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΕΩΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Για το ποιοι ειναι οι υπεύθυνοι αυτής της εγκληματικής αμέλειας ο κύριος Ιωαννίδης είπε “δεν είναι και τόσο δύσκολο να αποκαλυφθεί. Είναι γνωστό ποιοι φταίνε. Είναι η πολιτική ηγεσία του Αμυνας και αρχηγός ΓΕΣ οι οποίοι παραιτήθηκαν, αλλά τα έγγραφα δείχνουν και καταδυκνείουν ευθύνη του Υπουργού Εξωτερικών και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Γιατί να σας πω μια αλήθεια η αρμοδιότητα για την απομάκρυνση των εκρηκτικών και την καταστροφή τους, από τη στιγμή του ήταν ξένα και ήχαν κατασχεθεί, ήταν ευθύνη του Υπουργείου Εξωτερικών και του Προέδρου.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ…

Για την εκκωφαντική απουσία του κράτους και την έλλειψη ενημέρωσης κατά τις πρώτες ώρες της τραγωδίας ο κύριος Ιωάννου δήλωσε “πρέπει να σας πω ότι η επίσημη πληροφόρηση, αντί να μας πάρει ο αργηγός να μας πει στο σπίτι και να πει στη μητέρα μου τι είχε συμβεί έπρεπε να πάει 11.30 το πρωί όταν η έκρηξη έγινε στις 6 παρά τα ξημερώματα. Το κράτος απούσιαζε για 5 με 6 ώρες. Έτρεχαν όλοι οι συγγενείς στα νοσοκομεία και όπου μπορούσαν για να μάθουν τι έχει συμβεί στους ανθρώπους τους”.

“ΘΑ ΠΑΛΕΨΩ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ”

Σε οτι αφορά στην απόδοση ευθυνών ο κύριος Ιωαννίδης είπε “ο αργηγός της φρουράς που ήρθε στο σπίτι μου είπε πως δεν υπάρχει περίπτωση να αποκρυβεί τίποτα. Μου έδωσε το λόγο του ότι θα μάθουμε την αλήθεια. Εμείς πάντως θα το παλέψουμε μέχρι τέλους”.

Ακούστε την αποκαλυπτική συνέντευξη του γιου του αδικοχαμένου Αρχηγού του Ναυτικού:

Διαβάστε επίσης:

“Μπαλάκι” τα κοντέινερ του θανάτου – Παιχνίδια πρακτόρων

Ένα ασύλληπτο έγκλημα στην Κύπρο που ζητά τιμωρία – 12 νεκροί και βιβλικές καταστροφές αποτέλεσμα της ανευθυνότητας

Βιβλική καταστροφή στην Κύπρο – 16 νεκροί και δεκάδες τραυματίες – Εξετάζεται ΚΑΙ το ενδεχόμενο δολιοφθοράς

Τι ήταν το εκρηκτικό φορτίου που “ανατίναξε” την Κύπρο!

Σαν σήμερα πριν εννιά χρόνια -Μια τραγική σύμπτωση στην Κυπριακή τραγωδία

Φόβοι για μεγαλύτερη έκρηξη σε άλλη αποθήκη της Κύπρου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε