Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Οικονόμου: μονόδρομος τα στρατόπεδα για μετανάστες – 600.000 ευρώ το μήνα στους δήμους

Η κρατική ενίσχυση ύψους 600.000 ευρώ κάθε μήνα από κοινοτικά κονδύλια μπαίνει τώρα μπροστά για να καμφθούν οι αντιρρήσεις των τοπικών κοινωνιών για τη δημιουργεία στρατοπέδων για του παράνομους μετανάστες.

Σήμερα στη σύσκεψη υπό τον Μ. Χρυσοχοϊδη μπαίνει επί τάπητος το θέμα της δημιουργίας των στρατοπέδων και το που θα συναποφασιστεί με τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους.

Εκτός του στρατοπέδου στο Βόιο της Κοζάνης ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου χαρακτήρισε μονόδρομο τη δημιουργία και άλλων προεξαγγέλοντας ανάπτυξη παρόμοιων στρατοπέδων και σε άλλες περιφέρειες της χώρας

“Για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τους παράνομους μετανάστες θα πρέπει να έχουμε τέτοιους χώρους κράτησης. Θα πρέπει αρχικά να διαπιστώνεται εάν υπάρχουν προϋποθέσεις πολιτικού ασύλου για να τους χορηγείται, ειδάλλως θα πρέπει να κρατούνται Δεν θα δημιουργηθεί τέτοιος χώρος μόνο στην Κοζάνη. Θα υπάρξει σύσκεψη με τους περιφερειάρχες ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα να μας υποδείξουν αντίστοιχους χώρους” δήλωσε ο υφυπουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα”

Το κόστος συντήρησης είναι περίπου 20 ευρώ την ημέρα, λέει ο κ. Οικονόμου και έτσι η τοπική οικονομία θα τονωθεί από τη δημιουργία του κέντρου κατά 600.000 ευρώ κάθε μήνα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε