Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Οινούσσες: “Ίντα γνέφεις ρε”; Νέο βίντεο με τον Έλληνα ψαρά

Οινούσσες: “Ίντα γνέφεις ρε”; Νέο βίντεο με τον Έλληνα ψαρά

Για μία ακόμη φορά η προκλητικότητα των Τούρκών στο Αιγαίο “χτύπησε κόκκινο”, με την παρ’ ολίγον σύλληψη του Έλληνα ψαρά ανοιχτά των Οινουσσών τη Μεγάλη Παρασκευή. Τα βίντεο που έχουν δημοσιευθεί είναι ενδεικτικά της έντασης που επικρατούσε στο σημείο.

Ενώ τις τελευταίες ημέρες οι Τούρκοι κλιμακώνουν την ένταση στα νερά και τον ουρανό του Αιγαίου, χθες, Μεγάλη Παρασκευή, έφτασαν ένα βήμα πριν το… τερματίσουν. Πλήρωμα της τουρκικής ακτοφυλακής ουσιαστικά επιχείρησε να συλλάβει έναν Έλληνα ψαρά, ο οποίος έπλεε με το καΐκι του σε ελληνικά χωρικά ύδατα στις Οινούσσες.

Αμείωτη ένταση

Όλα αυτά ενώ το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, τουρκικά αεροσκάφη έκαναν 4(!) υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ουσιαστικά “έγλυψαν” τις στέγες σπιτιών!

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι Τούρκοι υποστήριζαν πως το σκάφος βρισκόταν σε τουρκικά χωρικά ύδατα, με τον Έλληνα ψαρά να αρνείται να εγκαταλείψει το σημείο και τα αίματα να… ανάβουν!

Πρόκειται για τον ψαρά του αλιευτικού “Άγιος Δημήτριος”, κ. Στέφανο Δημίδη, ο οποίος περιέγραψε στο newsit.gr, πως το τουρκικό πλοίο τους ζήτησε δυο (!) και όχι μια φορά να απομακρυνθούν από το σημείο που ήταν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων (1,5 μίλι απο το νησί) και ψάρευαν.

“Μας πλησίασαν μπήκαν μπροστά μας και μας σταμάτησαν. Ήθελαν να μπούνε μέσα στο πλοίο δεν ξέρω. Τι να πω. Δεν ξέρω τι ήθελαν. Εμείς φωνάξαμε το λιμενικό και μετά ήρθε το πολεμικό ναυτικό”, λέει χαρακτηριστικά ο Έλληνας ψαράς.

Κατά κάποιο τρόπο ήθελαν να με συλλάβουν. Αν είχαμε όπλα θα τους ρίχναμε. Ο άνδρας από το Πολεμικό Ναυτικό μου είπε να μείνω ψύχραιμος. Το Πολεμικό Ναυτικό ήρθε πολύ γρήγορα. Ευτυχώς που είναι εκεί και περιπολούν οι άνθρωποι. Ήμασταν μέσα στα δικά μας ύδατα και μας ζήτησαν να αποχωρήσουμε. Μπαίνουν συνέχεια οι Τούρκοι. Και χθες συνέβη αντίστοιχο επεισόδιο. Πανάθεμά τους τι γυρεύουν και προσπαθούν να κάνουν“, συνεχίζει ο ίδιος.

Ακούστε εδώ το ηχητικό με τις καταγγελίες του Στέφανου Δημίδη

Παράλληλα, ένα νέο βίντεο αποτυπώνει τις στιγμές έντασης την ώρα του περιστατικού, με τον Έλληνα ψαρά να ακούγεται να φωνάζει στο πλήρωμα της τουρκικής ακταιωρού: “Ίντα γνέφεις ρε“; Δείτε το

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε