Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Όλα δείχνουν εμπρησμό στον Κουβαρά – Υπό έλεγχο η πυρκαγιά

– Ξέσπασε σε πέντε σημεία και οι κάτοικοι καταγγέλουν στο NewsIt εμπρησμό!
– Αναζητείται μαύρο ή σκούρο μπλε αυτοκίνητο στο οποίο φέρονται να επέβαιναν τρια άτομα
– Διάσπαρτες εστίες στο όρος Μερέντα – Δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα μείνουν εκεί όλη νύχτα
– Νωρίτερα, απειλήθηκαν σπίτια, στα 500 μέτρα έφτασε η φωτιά – “Πέφτει” η ένταση των ανέμων
– ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η φωτιά ξέσπασε, σε πέντε μέτωπα, ενώ λίγο μετά τις 18:15 υπήρξε ένα ακόμη μέτωπο, 1,5 χιλιόμετρο από την κύρια εστία, κοντά στο νεκροταφείο Κουβαρά. Οι κάτοικοι μιλούν ξεκάθαρα στο NewsIt για εμπρησμό.

Κάτοικος της περιοχής κοντά στο νεκροταφείο του Κουραρά είπε στο NewsIt ότι οι αρχές αναζητούν αυτοκίνητο, χρώματος μαύρου ή σκούρο μπλε, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, που φέρονται να έβαλαν τη φωτιά στο συγκεκριμένο σημείο.


Στο όρος Μερέντα υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς για αυτό και τα αεροσκάφη θα συνεχίσουν να επιχειρούν μέχρι να πέσει ο ήλιος. Το θετικό για τους άνδρες της Πυροσβεστικής είναι πως η ένταση των ανέμων εξασθενεί και δεν απειλούνται σπίτια.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα μείνουν στην περιοχή όλη τη νύχτα για να προλάβουν το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τη θέση Δημουλάκι αλλά και μέσα στην Κερατέα στο ύψος της γέφυρας Παπαγιάννη. Το κύριο μέτωπο είναι στον Άγιο Αθανάσιο και την Αγία Αικατερίνη στο όρος Μερέντα.

Κάτοικος της περιοχής με τον κουβά στο χέρι, αφού η φωτιά έφτασε κοντά στο μαντρί του
Νωρίτερα, οι πύρινες γλώσσες βρέθηκαν στα 500 μέτρα από σπίτια που βρίσκονται ψηλά στο βουνό, στον οικισμό Φούσα του Κουβαρά. Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά μέσα στη χαράδρα αλλά οι ισχυροί άνεμοι κάνουν δύσκολο το έργο τους.


Μόλις ξέσπασε η φωτιά, κλιμάκια του Δήμου Λαυρεωτικής κατευθύνθηκαν άμεσα στην κατασκήνωση της Κερατέας προκειμένου να εκτιμήσουν αν πρέπει να εκκενωθεί, αφού φιλοξενεί 200 παιδιά. Οπως δήλωσε στο Newsit ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής Βασίλης Θηβαίος, θα εκτιμηθεί η κατάσταση και θα ληφθούν επι τόπου αποφάσεις.
Τελικά, αποφασίστηκε ότι η κατασκήνωση δε θα εκκενωθεί, αφού η φωτιά απομακρύνθηκε.




Αρχικά, κλήθηκαν να τη θέσουν υπό ελεγχο 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα, τρία αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Λίγη ώρα αργότερα όμως, αποφασίστηκε να ενισχυθούν οι δυνάμεις. Αυτή την ώρα επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 23 οχήματα, 25 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 10 υδροφόρες, τρια ελικόπτερα και πέντε αεροπλάνα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πού υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη

Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Άρτα και Γιάννενα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε