Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Όλα τα μέτρα του Δ.Αθηναίων για τις επιχειρήσεις που έπαθαν καταστροφές

Μείωση στο μισό των δημοτικών τελών ανακοίνωσε ο Δήμος της Αθήνας για τις επιχειρήσεις που έπαθαν μεγάλες καταστροφές από την μανία των κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως ανακοινώθηκε αποφασίστηκε:

Απαλλαγή για 1 έτος των ιδιοκτητών που προβαίνουν στις αντίστοιχες εργασίες επισκευής, από την καταβολή των δημοτικών τελών.

Μείωση κατά 50% των ισχυόντων τελών κατάληψης πεζοδρομίων για σκαλωσιές, οικοδομικά υλικά κ.λπ. κατά την εκτέλεση των εργασιών επισκευής στα συγκεκριμένα κτίρια.

Μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών σε όλα τα ακίνητα επί των οδών Πανεπιστημίου, Σταδίου, Εμμ. Μπενάκη (από Σταδίου έως Ακαδημίας), Πλ. Κοραή, Αθηνάς (από Μοναστηράκι έως Βύσσης) και Ερμού.

Επίσης ο Δήμος της Αθήνας προτείνει στην Κυβέρνηση:

1. Δημιουργία μηχανισμού για την έκδοση οικοδομικών αδειών εντός 3 ημερών (ONE STOP SHOP) για εργασίες επισκευής – αποκατάστασης πληγέντων κτιρίων.

Στην πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων να εγκατασταθεί ειδικό κλιμάκιο υπαλλήλων από όλους τους συναρμόδιους φορείς που θα ελέγχουν και θα θεωρούν τις αντίστοιχές μελέτες, και θα φροντίζουν άμεσα για τυχόν ελλείψεις και συμπληρώσεις των αδειών.

2. Μείωση κατά 50% των αμοιβών των μηχανικών που θα συντάξουν τις σχετικές μελέτες και των αντίστοιχων εισφορών (Τ.Ε.Ε. Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. κ.λπ.) για την έκδοση των οικοδομικών αδειών εκτέλεσης των εργασιών επισκευής των συγκεκριμένων κτιρίων σε συνεργασία με τους φορείς και τα επιμελητήρια.

3. Επιδότηση με χρηματοδότηση Ε.Σ.Π.Α., σε ποσοστό 50%, των δαπανών επισκευής, με διαδικασία πιστοποίησης δαπανών όπως ισχύει για τις επιδοτήσεις του αναπτυξιακού νόμου.

4. Παροχή δυνατότητας (και σε Α’ φάση θέσπιση συγκεκριμένου ποσοστού π.χ 15%) μείωσης των παλαιών υψηλών ενοικίων ακινήτων του εμπορικού κέντρου που ανήκουν σε Ιδρύματα, Φορείς του δημοσίου κ.λ.π

5. Αξιοποίηση σχολαζόντων κτηρίων του Εμπορικού Κέντρου, ανεξαρτήτως ιδιοκτησιακού καθεστώτος, με ενέργειες και παρεμβάσεις του Δήμου Αθηναίων.

6. Χρηματοδότηση του Δήμου με ποσό 8 εκατ. ΕΥΡΩ για την εκτέλεση των αναγκαίων εργασιών αποκατάστασης – επισκευής των κοινοχρήστων χώρων (πλατειών , πεζοδρομίων , εγκαταστάσεων κ.λ.π) που υπέστησαν καταστροφές, και υπογειοποίησης των κάδων απορριμμάτων

7. Ενίσχυση τεχνικών υπηρεσιών Δήμου για υποστήριξη σχετικών διαδικασιών, με αποσπάσεις – μετατάξεις έμπειρου και εξειδικευμένου στο συγκεκριμένο αντικείμενο, προσωπικού, από Υπηρεσίες του Δημόσιου Τομέα με συναφές αντικείμενο (Ο.Σ.Κ., Ο.Ε.Κ. κ.λπ.)

Τέλος, υποστήριξη στο αίτημα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για την ισχύ του άρθρου 73 του Νόμου 3746/2009 που ίσχυσαν για τις καταστροφές του Δεκεμβρίου του 2008 τα οποία περιελάμβαναν : άμεση οικονομική ενίσχυση ύψους €10.000, έμμεση οικονομική ενίσχυση από €10.000 έως €200.000, με το 50% να καταβάλλεται αμέσως και το υπόλοιπο 50%, μέσω δανειοδότησης με ευνοϊκούς όρους και πλήρη επιδότηση επιτοκίου, χορήγηση κεφαλαίων κίνησης έως το 35% του κύκλου εργασιών της επιχείρησης, χορήγηση δανείων 15ετούς διάρκειας για την αποκατάσταση των ζημιών στα κτίρια με πλήρη επιδότηση επιτοκίου και 3μηνη αναστολή πληρωμών δόσεων, ληξιπρόθεσμων και μη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Από το… πεζοδρόμιο και με άδεια στο εξής οι πορείες!…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε