Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ολι Ρεν: Πουλήστε ακίνητα

Ολι Ρεν: Πουλήστε ακίνητα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.03.2011 | 19:37
Πρώτη δημοσίευση: 12.03.2011 | 19:24

Φιλόδοξο αλλά εφικτό χαρακτηρίζει ο επίτροπος Ολι Ρεν τον στόχο των 50 δισ. από αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» o ευρωπαίος επίτροπος τονίζει οτι «50 δισ. ευρώ είναι δέκα φορές οι περικοπές μισθών και συντάξεων του περασμένου έτους». Σημειώνει οτι η ελληνική κυβέρνηση «ελέγχει ένα πολύ πλούσιο χαρτοφυλάκιο εισηγμένων και μη εταιρειών, κτίρια και γήπεδα τα οποία μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν». Συμπληρώνει οτι τα κίνητα αυτά δεν αποφέρουν αυτή τη στιγμή πόρους και διαμηνύει ότι «ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της κλίμακας που η ελληνική κυβέρνηση έχει κατά νου, είναι πράγματι δυνατό να βελτιώσει ουσιαστικά την άποψη που έχουν οι χρηματοπιστωτικές αγορές για την Ελλάδα».

Καταλήγει ότι πέρα από τις περικοπές, το μήνυμα θα είναι προς τις αγορές ότι η Ελλάδα λαμβάνει μέτρα με τα οποία θα μειώσει το δημόσιο χρέος κατά 20 μονάδες του ΑΕΠ. Επιπλέον θα φέρει ξένα κεφάλαια και θα συμβάλλει στην αύξηση του αναπτυξιακού δυναμικού.   Διαδώστε αυτό το άρθρο